Izvor: eKapija | Petak, 05.12.2014.| 11:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ko su dobitnici "Superbrands" priznanja?

Priznanja "Superbrands" u Bosni i Hercegovini svečano su uručena sinoć u sarajevskom hotelu "Europa", prenosi portal Indikator.ba.

Dobitnici prestižnih priznanja su: Bosna Bank International, BH Telecom, Cinema City, Florahum, Floriol, Gazprom benzinske pumpe, magazini Gracija i Gusto, hotel "Europa", Imunoglukan, Inside by Ećo, Ljepota i zdravlje, Moj san, Novalac, Retro, RSG Radio, Sarajevski kiseljak, Tehnoshop i Tuzlanska so.

- Superbrands znak nije samo dekoracija na proizvodu, nego svojevrsno priznanje tržišnoj marki i šansa kompanijama da osvoje nove potrošače i zadrže lojalnost postojećih. To je u prvom redu priznanje za minuli rad, ali predstavlja i veliku odgovornost za budući rast i razvoj - rekao je Superbrands direktor regije Adriatic Zoran Sazdovski.

Više od 1.000 domaćih i međunarodnih brandova, raspoređenih u 27 kategorija, nalazilo se na listi finalista koja je pripremljena u saradnji sa vodećim agencijama za istraživanje tržišta (GfK, Ipsos Puls, Mareco Index Bosnia i Valicon).

Za najbolje se glasalo na osnovu kvalitete, pouzdanosti, prepoznatljivosti i emotivnog naboja, prenio je "Indikator".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.