NavMenu

"UniMa group" otvara uskoro poslastičarne u Sarajevu - Najavljuju i investiciju u novi hotel vrijedan 20 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 05.12.2014. 10:42
Komentari
Podeli
"UniMa Group" uložiće 30 mil KM u izgradnju restorana, slastičarni, te hotela sa pet zvjezdica, najavio je poduzetnik Nermin Hubić, prenosi portal Indikator.ba.

- Projekat UniMa expres restorana na Ilidži je investicija od 200.000 KM, a bit će otvoren u decembru 2014. godine i upošljavat će 20 ljudi. Nedugo zatim, u februaru sljedeće godine, otvorit ćemo poznatu kultnu sarajevsku slastičarnu "Olomanku", objekat u koji je uloženo 450.000 KM, a koji će uposliti 40 ljudi, zatim će Ilidža u martu iduće godine dobiti još jedan objekat iz lanca "UniMa caffe&restaurant" i to ekskluzivanu caffe slastičarnu u koju će biti uloženo 250.000 KM te uposleno 15 novih radnika - kaže Hubić, dodajući da je u tekućoj godini kroz različite projekte investirao 850.000 KM.

Takođe Hubić najavljuje da će pored restorana koji je u sklopu šoping centra "Otoka" na lokalitetu naselja Otoka, otvoriti reprezentativan objekat na 1.500 kvadratnih metara u sklopu kojeg će biti pekara sa specifičnim proizvodima, slastičarna, ekspres restoran i kafeterija. Planirana investicija je 800.000 KM i posao za 75 novih radnika.

Otvaranje objekta trebalo bi biti u avgustu ove godine.

Možda i najizazovniji projekat jeste izgradnja hotela sa pet zvjezdica vrijednog 20 mi KM, koji će se prostirati na lokaciji od oko 10.000 kvadratnih metara funkcionalnog prostora, čije otvaranje je moguće očekivati za dvije godine.


Namjera ovog privrednika je i da krene u realizaciju otvaranja fabrike za proizvodnju hljeba, peciva, kondidtorskih proizvoda i pekarskih proizvoda s dužim rokom trajanja.

Tvornica u koju će, prema Hubićevim riječima, biti investirano 7 mil KM, upošljavaće 200 ljudi, trebalo bi da počne da radi za dvije godine, piše "Indikator".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.