NavMenu

Najduža kobasica na svijetu

Izvor: Tanjug Srijeda, 03.12.2014. 07:56
Komentari
Podeli
Trgovinska kompanija "Carrefour Rumunija" i loklana industrija mesa "Aldis" napravili su najveću kobasicu na svijetu, dugačku 62,7 kilometara i tešku 45 tona.

Kobasica je napravljena od sirovog mljevenog mesa, i prikazana na parkingu Šoping sitija u Ploeštiju, gdje "Carrefour" ima jedan od svojih hipermarketa, prenosi portal "Romania-insider.com."

Kobasica se čuva u velikim sanducima, a zahtjev za zvanični upis u Ginisove rekorde, podnijet je juče, na Dan rumunske državnosti.

Prethodni rekord za najdužu kobasicu postavljen je u oktobru 2000. godine, u Velikoj Britaniji, gdje je bila napravljena kobasica, duga 59,14 kilometra.


Ovo je drugi svjetski rekord za najdužu kobasicu na svijetu, ostvaren u Rumuniji u poslednjih nekoliko godina. U decembru 2008. godine, u Bukureštu je napravljena najveća dimljena kobasica, duga 392 metra, koja je takođe upisana u Ginisovu knjigu.

Posle ceremonije, dio džinovske kobasice je doniran u dobrotvorne svrhe, a i prisutni posetioci su mogli da je probaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.