NavMenu

Izgradnja nove sportske dvorane u Prijedoru u toku

Izvor: eKapija Subota, 29.11.2014. 10:54
Komentari
Podeli

Budući izgled dvoraneBudući izgled dvorane
Izgradnja sportske dvorane u naselju Urije u Prijedoru je u toku. Nova dvorana će imati veći kapacitet od postojeće sportske dvorane "Mladost" koja se nalazi u centru grada.

Kako navodi portal "Sarajevo construction", ovaj objekat namijenjen je svim sportistima, sportskim klubovima, ali i za održavanje velikih takmičenja i manifestacija.

Izgradnja dvorane u naselju Urije počela je 2012. godine. Njena prednost u odnosu na postojeću su tribine na obje strane kapaciteta od oko 3000 sjedećih mjesta.

Osim glavnog terena, dvorana će imati šest sportskih svlačionica, svlačionice za sudije i delegate, ambulantu za uzimanje uzoraka i dvije sale za zagrijavanje sportista, a svi prostori kapacitetom zadovoljavaju standarde sportova koji su planirani za ovaj prostor.

Dodatni sportski sadržaji su takmičarska kuglana sa četiri staze i ugostiteljskim sadržajem, velnes centar i manja sala sa dvije svlačionice za treniranje borilačkih sportova, dok će u prizemlju do glavne saobraćajnice biti poslovni prostor.

Prva faza radova je koštala oko 950.000 KM, gdje je završen prvi dio armiranobetonske konstrukcije. U drugoj fazi, vrijednoj 1.678.000 KM, predviđeni su preostali dio armiranobetonske konstrukcije, krovna čelična konstrukcija sa pokrovom, odvod vode sa krova, fasadni paneli krovne konstrukcije, gromobranske instalacija i dio zidarskih radova.

Vrijednost nove dvorane u prijedoru je oko 8 mil KM a rok za završetak radova nije predviđen, javlja "Sarajevo construction".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.