Izvor: eKapija | Srijeda, 26.11.2014.| 08:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sport Republike Srpske na Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu od 27. do 29. novembra

Sport Republike Srpske biće predstavljen na Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu od 27. do 29. novembra. Ministarstvo porodice, omladine i sporta će na svom štandu (hala 2, nivo C), kroz štampane i video materijale, predstaviti sport Republike Srpske, a upriličiće se i razgovori sa partnerima iz Srbije, prije svega sa Ministarstvom omladine i sporta i Sportskim savezom Srbije, saopšteno je iz Predstavništva RS u Beogradu.

Protokole o saradnji potpisaće, 28. novembra u 12 sati, košarkaški savezi Srbije i Republike Srpske, a poslije prezentacije u 12.45, protokole o saradnji potpisaće još četiri sportska saveza: rukometni, stonoteniski, atletski i kajakaški.

Predviđeno je, takođe, da 28. novembra ministrica Nada Tešanović, uruči plaketu Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske Ministarstvu omladine i sporta Srbije.

Za subotu, 29. novembra u 12.30 planiran je radni sastanak predstavnika Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske sa predstavnicima Saveza za školski sport Srbije.

U pripremama za ovaj značajan nastup Republike Srpske na Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je pružilo i logističku, i medijsku podršku Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, i biće u ulozi drugog domaćina na štandu na kojem će se promovisati sportovi i sportisti Republike Srpske. Biće to, sve zajedno, još jedan pozitivan primjer u korpusu uspješne saradnje Srbije i Republike Srpske.

Inače, Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu učestvovće više od 80 granskih saveza, a posljednjeg sajamskog dana Atletski savez Srbije će po prvi put predstaviti logo Evropskog prvenstva 2017. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.