Izvor: eKapija | Utorak, 25.11.2014.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Bijeljini objavljen poziv za pomoć poplavljenim firmama

Ilustracija (Foto: b)
U Bijeljini je objavljen poziv vlasnicima malih i srednjih preduzeća koja su u maju bila poplavljena za dodjelu pomoći iz programa "Firma" koji finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), prenosi "Capital".

Konkurs je otvoren do 1. decembra, a privrednici imaju mogućnost da dobiju bespovratnu pomoć od 15.000 KM do 40.000 KM za očuvanje radnih mjesta u privatnom sektoru u područjima pogođenim poplavama.

Projekat "Firma" će se, osim u Bijeljini, provoditi i u Doboju i Šamcu u Republici Srpskoj, te u opštinama Doboj Jug, Domaljevac-Šamac, Gračanica i Maglaj u Federaciji BiH, navodi se u javnom pozivu koji je objavljen na zvaničnoj internet stranici Gradske uprave Bijeljina.

Za dobijanje granta mogu da se prijave privatna proizvodna i uslužno-proizvodna preduzeća sa najmanje pet zaposlenih, uključujući i prehrambenu industriju.

U uslovima konkursa navedeno je da bespovratna sredstva mogu biti korištena isključivo za nabavku sirovine za redovnu proizvodnju, nabavku opreme kojom će biti zamijenjena oprema oštećena u poplavi ili nova oprema čija nabavka obezbjeđuje i novo zapošljavanje.

Svi grantovi biće dodijeljeni do 20. aprila 2015. godine, prenio je "Capital".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.