NavMenu

Kontrola igara na sreću u BiH bit će po uzoru na USA

Izvor: Večernji list Utorak, 24.04.2007. 10:11
Komentari
Podeli

U organizaciji Ministarstva financija SAD-a u Sarajevu je u tijeku dvotjedna obuka o igrama na sreću za inspektore Porezne uprave Federacije BiH, Porezne uprave Republike Srpske i Porezne uprave Brčko Distrikta, kao i za predstavnike Ministarstva financija FBiH i RS.

Dvotjedna obuka

Polaznike će kroz dvotjednu obuku obučavati predavači Shirley Bachman i Rick Hector, savjetnici u Ministarstvu financija SAD-a za igre na sreću, koji imaju višegodišnje iskustvo u tome području. Rick Hector i Shirley Bachman imaju zadatak da pored obuke pruže pomoć mjerodavnim institucijama u BiH, prvenstveno ministarstvu financija i pri izradi novog zakona o igrama na sreću. Shirley Bachman ranije je kao savjetnica u američkom ministarstvu financija radila na kontroli igara na sreću u svjetskom centru noćnog života i kocke Las Vegasu.

Kao osobe s dugogodišnjim iskustvom u radu i kontrolama igara na sreću Rick Hector i Shirley Bachman svoja su znanja prenosili inspektorima u više od 30 zemalja svijeta, a sada je na red došla i Bosna i Hercegovina. Ta obuka odnosi se na tehnike kontrole igara na sreću i unapređenje ispunjavanja obveza u tome području.

Njezin je cilj osposobiti inspektore, ali i porezne uprave, za rad i kontrolu igara na sreću.

Sadašnjim zakonom, koji je dosta manjkav, propisano je da je pristup kasinu i klubovima za igre na sreću na automatima i kladionicama dopušten samo punoljetnim osobama koje su dokazale svoj identitet.

Nadalje, istim zakonom propisano je da je kod igara u kasinu priređivaču ostavljena mogućnost da sam procijeni hoće li nekim osobama ili grupama dopustiti pristup igri ili ne, a da istim osobama nije dužan obrazložiti razloge za takvu odluku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.