NavMenu

Šta radnici trgovina "Victoria Secret" misle kada muškarac uđe u prodavnicu?

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.11.2014. 09:19
Komentari
Podeli
Bivša radnica u "Victoria Secret"-u rekla je da su radnici u njihovoj prodavnici u Čikagu obučeni da tretiraju muške kupce drugačije od onih ženskih, prenosi portal Indikator.ba.

- Opšti utisak o muškarcima je da će oni kupiti sve kako bi iz prodavnice otišli što je brže moguće - rekla je Business Insideru radnica koja je željela da ostane anonimna.

- To znači da će potrošiti više novca.

Dok radnici govore ženama o promocijama kao što su 5 gaćica za 25 dolara, veća je vjerojatnoća da će prodati muškarcima punu cijenu robe, rekla je radnica.

- Žene su više usmjerene na vrijednosti, pa smo bili ohrabreni da im pokažemo ponude - rekao je on.

- Muškarci će kupiti par grudnjaka bez pitanja za cijenu, jer se osjećaju neugodno.

Konkurentno okruženje u trgovinama znači da se trgovci često bore oko muških kupaca. Menadžeri "Victoria Secret"-a koriste slušalice za komunikaciju s radnicima da ih podstaknu na prodajne ciljeve.

- Uvijek će nas podsjetiti koliko trebamo prodati, pa kad čovjek uđe, izgleda kao zgoditak - rekla je ona.

Osnivač "Victoria Secret"-a stvorio je kompaniju kao mjesto gdje ljudi mogu kupiti donje rublje za njihove žene bez osjećaja neugodnosti.


Danas, kompanija kontrolira nevjerovatnih 35% tržišta donjeg rublja - izuzetan podvig za specijalni maloprodajni brand.

Nekoliko trgovaca, od tinejdžerskog "Powerhouse American Eagle"-a do startapa poput "AdoreMe", pokušali su da se natječu s ovom markom. Ali niko nije došao ni blizu dominacije "Victoria Secret".

U nedavnom istraživanju "Business Insider"-a utvrđeno je da 54% žena preferira brend u odnosu na ostalo - što je mnogo veći broj nego kod bilo koje druge kagtegorije trgovaca na malo, prenio je "Indikator".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.