NavMenu

Prihvaćen nacrt drugog rebalansa budžeta Banja Luke

Izvor: Nezavisne novine Petak, 14.11.2014. 11:09
Komentari
Podeli
Banja LukaBanja Luka
Odbornici Skupštine grada Banja Luka usvojili su danas Nacrt drugog rebalansa ovogodišnjeg budžeta koji je projektovan na 128.880.000 KM, što je manje za 2,1% nego prvi rebalans.

Zamjenik gradonačelnika Banja Luke Jasna Brkić kaže da su elementarne nepogode prouzrokovale smanjenje privrednih aktivnosti, što je dovelo do smanjenja indirektnih poreza i do angažovanje Gradske uprave na nekim drugim aktivnostima, a ne na prikupljanju neporeskih prihoda.

- Sve to je dovelo do smanjenja prihoda. Budžet je živa kategorija i treba usaglašavati prihode i rashode, a nacrtom rebalansa budžeta je to predloženo - rekla je Brkić novinarima.

Ona je navela da će tokom javne rasprave građani imati priliku da daju prijedloge i sugestije da predloženi nacrt rebalansa bio poboljšan.

- Nepodijeljen je stav odbornika da budžet grada treba da bude razvojni i da treba učiniti više napora da bi se prikupilo što više prihoda - rekla je Brkić.

Ona je dodala da nema drastičnih umanjenja i da je došlo do uvećanja izdvajanja za socijalna davanja za 1,9%.

- Vodimo računa da one obaveze koje smo preuzeli budu 100% podmirene. Naravno da će se to odraziti na izvršenje na nekim drugim stavkama, koje će biti niže - rekla je Brkić.


Ona je navela da se intenzivno radi na budžetu grada za narednu godinu i da se osmišljavaju akcije i mjere kojima će biti pospješena naplata neporeskih prihoda.

Načelnik Odjeljenja za finansije grada Banja Luka Branislavka Jovandić rekla je da su, prema stepenu izvršenja, na niže korigovane stavke subvencija.

- Nije ovakva situacija samo u Banjoj Luci, već i u ostalim lokalnim zajednicama i širem okruženju. Svi smo se našli u situaciji da je tendencija pada prihoda na svim nivoima - rekla je Jovandić.

Ona je najavila da bi radna verzija nacrta budžeta za narednu godinu trebalo da bude završena naredne sedmice.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina

Uz park kod banjalučke Delte mogli bi da niknu i stambeni kompleksi, Grad sprema izmjene regulacionog plana

Aktuelna administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića planira ponuditi gradsko zemljište oko novog parka kod tržnog centra Delta planet investitorima na prodaju ili u zamjenu za druge parcele. Na njima će biti moguća gradnja stambenih zgrada, a novac dobijen od prodaje tog zemljišta Grad Banjaluka, između ostalog, planira uložiti u gradnju upravo tog parka, koji će progutati milione KM. Grad Banjaluka to namjerava da realizuje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.