NavMenu

Novoizgrađena periferna kotlovnica u Kočićevom vijencu počela da radi

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 11.11.2014. 16:04
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Novoizgrađena periferna kotlovnica u naselju Kočićev vijenac počela je danas zvanično da radi. U "Toplani" kažu da ona proizvodi snagu od šest kilovata i može da grije više od 1.000 domova, što je mnogo veći broj stambenih jedinica nego što je sada u ovom naselju priključeno.

Brojka od 1.000 odnosi se na stambene jedinice sa prosječnom veličinom od 60 kvadratnih metara i sa srednjom toplotnom izolacijom.

Mićo Milovanović, direktor "Toplane", rekao je da su zadovoljni postignutim te naglasio da je ovo jedina prava kotlovnica u RS.

- U poređenju s ovom kotlovnicom, sve druge, uključujući i staru banjalučku kotlovnicu, su obično staro gvožđe. Ona je potpuno automatizovana, sa mogućnošću automatskog upravljanja i najsavremenijim softverom - kazao je Milovanović.

Dodao je da bi se mogućnosti ove kotlovnice uduplale, to jest da bi mogla da grije 2.000 domova kada bi objekti bili građeni po evropskim standardima. Milovanović je podsjetio da je kotlovnica izgrađena u rekordnom roku.

- Za manje od 45 dana izgradili smo objekat od 720 kvadratnih metara, ugradili oko 250 tona opreme, u kojoj je sadržano više od 4.000 raznih pozicija - rekao je Milovanović.

Ukupna vrijednost investicije za ovu kotlovnicu, kao i za onu na Starčevici, jeste 9 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.