Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 10.11.2014.| 13:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Siemens" prodaje poslovanje sa slušnim pomagalima za 2,15 mlrd EUR

Kompanija "Siemens" prodaje svoja rješenja iz oblasti audiologije investicionoj kompaniji EQT i njemačkoj preduzetničkoj porodici Strungmann kao suinvestitoru za 2,15 mlrd EUR, uz mogućnost dodatne zarade u slučaju ostvarenja zadatih ciljeva, saopštio je "Siemens".

Zbog izuzetno atraktivne ponude dva investitora, "Siemens" je odlučio da ne nastavi dalje pripreme za izlazak na berzu koji je najavljen u maju.

- U posljednjih nekoliko godina "Siemens"-ov sektor Medicinska oprema i rješenja je značajno investirao u svoje poslovanje u oblasti audiologije. I EQT sa porodicom Wallenberg kao glavnim investitorom i porodica Strungmann imaju izvanredan ugled i veliko iskustvo u sektoru zdravstva. Ne samo da je transakcija odlična sa finansijskog stanovišta, već smo uvjereni da oba investitora imaju dugoročnu jasnu strategiju rasta za dalji razvoj poslovanja sa slušnim aparatima - rekao je Herman Rekardt, izvršni direktor sektora Medicinska oprema i rješenja i član Upravnog odbora kompanije "Siemens AG".

"Siemens" će ostati u poslu slušnih aparata sa investiranih 200 mil EUR u preferencijalnim akcijama i dodatnom zaradom iz budućih poslovnih uspjeha. Pored toga, "Siemens" će imati mjesto u odboru grupe kupca. Prema uslovima sporazuma, novim vlasnicima će biti dozvoljeno da nastave sa korišćenjem Siemens brenda za poslovanje u oblasti slušnih pomogala na srednji rok.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.