NavMenu

Danas na Vilsonovom šetalištu manifestacija posvećena Danu planete Zemlje

Izvor: Fena Petak, 20.04.2007. 09:22
Komentari
Podeli

U petak 20. aprila 2007. u 11.55 sati na Vilsonovom šetalištu na stageu Ars aevi u Sarajevu bit će održana manifestacija posvećena Danu planete Zemlje, saopćeno je iz Udruženja Dječiji i omladinski centar Dio srca Sarajevo.

Tog dana na lokalitetu Vilsonovog šetališta družit ćemo se s ekolozima iz cijele BiH, zasaditi nova stabla, a putem Radija Federacije BiH uputiti poruku potrebe održivog razvoja naše domovine, navodi se u saopćenju Udruženja.

Udruženje Dječiji i omladinski centar Dio srca je dobrovoljna, nepolitička, neprofitna, nestranačka, nevladina, interesna ekološka organizacija, utemeljena s prvenstvenim ciljem da djeluje na zaštiti i unapređenju životne okoline i populariziranju zdravog načina života među djecom i omladinom i načina života na selu i u prirodi i u vezi s tim očuvanja zdrave životne okoline i edukacija na tom planu.

Ovakav vid okupljanja mladih Udruženje Dio srca smatra izuzetno korisnim u općedruštvenoj akciji borbe protiv konzumiranja droga, alkohola, cigareta i drugih pošasti savremenog doba.

Udruženje Dio srca iz Sarajeva u proteklom periodu radilo je mnoge ekološke akcije od kojih je najznačajnija bila ``Ozelenimo Borije`` kada je zasađeno 80 stabala lipe i 300 sadnica bijeloga bora, u saradnji s KJKP Park i Sarajevošume d.o.o. Sarajevo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.