NavMenu

Slovenija domaćin Samita 100 biznis lidera 2015. godine

Izvor: eKapija Petak, 07.11.2014. 13:24
Komentari
Podeli

Sa sastanka u LjubljaniSa sastanka u Ljubljani
Upravni odbor Samita 100 biznis lidera jugoistočne Evrope sastao se protekle nedjelje u Ljubljani i dogovorio da se četvrti godišnji skup održi sredinom 2015. godine u Sloveniji. Dogovoren je i detaljni plan aktivnosti realizacije dogovorenih obaveza koje su biznis lideri preuzeli na sebe na trećem godišnjem skupu održanom u julu 2014. godine u Cavtatu a u cilju dalje poslovne integracije na ovim prostorima i stvaranja boljih privrednih i životnih uslova u regionu.

Članovi UO su razgovarali o konkretnim inicijativima koje su pokrenute na ovogodišnjem skupu u Cavtatu, a kojem su prisustvovali i predsjednici zemalja u regionu. Dogovoreno je da se o tim temama i vrlo konkretnim prijedlozima saradnje nastavi dijalog sa izvršnim vlastima u regionu,ali i sa Evropskom komisijom. Oformljene su radne grupe koje će voditi dijalog sa Evropskom komisijom ali i sa Nordijskim savetom radi uspostavljanja čvršće saradnje sa regionalnom inicijativom koja povezuje zemlje Skandinavije radi prenošenja iskustava i znanja.

Na sastanku u Ljubljani, Upravni odbor je donio odluku da novi predsjednik UO bude Iztok Seljak, predsjednik poslovodnog odbora "Hidria" u skladu sa dogovorom da predsjednik bude iz zemlje domaćina godišnjeg susreta. Dosadašnji predsjednik UO Damir Kuštrak, izvršni potpredsjednik "Agrokora" će preuzeti ulogu potpredsjednika Upravnog odbora Samit 100.

Upravni odbor Samita 100 biznis lidera čine Milan Petrović, predsjednik Srpske asocijacije menadžera (SAM), Bojan Radun, predsjednik Upravnog odbora SAM-a , Dragica Pilipović Chaffey, CEO SBB-a i potpredsjednica SAM-a, Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a, Maja Piščević, izvršna direktorka "AmCham"-a , Franjo Bobinac, generalni direktor kompanije "Gorenje", Iztok Seljak, predsjednik poslovodnog odbora kompanije "Hidria", Sonja Šmuc, izvršna direktorka "Združenje Manager"-a, Duško Knežević, predsjednik "Atlas Grupe", Živko Mukaetov, generalni direktor "Alkaloid"-a, Damir Kuštrak, izvršni potpredsjednik "Agrokor"-a, Davor Majetić, izvršni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Amer Bukvić, direktor BBI banke Sarajevo, Eldin Hadžiselimović, član Uprave "ASA Holding" Sarajevo i Meli Ramušović, direktorka "Atlas" fondacije. Sastanku UO su prisustvovali i Janko Medja, predsjednik Uprave NLB banke i Jelena Radulović, partner "Alba Partners" i programski direktor "Samit 100".

Prvi godišnji skup održan je u oktobru 2011. godine u Aranđelovcu, drugi u hotelu "Splendid" u Bečićima u maju 2013. godine a treći ove godine u julu u Cavtatu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.