NavMenu

Kompanija "Euro-Asfalt" postala član udruženja "Kupujmo i koristimo domaće"

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.11.2014. 08:22
Komentari
Podeli
Firma "Euro-Asfalt" postala je član udruženja "Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH". Kako navode iz ove renomirane kompanije, cilj članstva je uvezivanje sa domaćim proizvođačima iz svih privrednih oblasti kao i podrška domaćoj proizvodnji, saopšteno je na sajtu "Kupujmo domaće".

- Nadamo se uspješnoj saradnji sa domaćim firmama. Međusobna potpora na tržištu BiH je od izuzetne važnosti za sve nas - saopćeno je.

Inače, "Euro-Asfalt" je osnovan 1996. godine, sa osnovnom djelatnošću gradnja cesta i autocesta. Danas je kompanija koja okuplja više od 420 stalno zaposlenih i sa dugogodišnjim iskustvom na internacionalnom tlu. Od samog nastanka ova firma ima svoje predstavništvo u Republici Njemačkoj, u kojoj stiče sjajnu reputaciju, izvodivši završne radove u građevini na objektima sa svjetski poznatim imenima: Lufthansa Training Center, Allians Arena, Porche Museum, Munich Airport, Sky, Premiere, RTL Koln, Egypt Museum itd.

U 2005. godini, "Euro-Asfalt" osniva predstavništvo u Libiji, bazirajući se više na asfalterske radove-radove niskogradnje, te uspješno svjedoči izgradnji i rekonstrukciji magistralnih cesta u Bengaziju i Tripoliju.

U 2006. godini, osniva se kćerka firme "BH Asfalt", asfaltna baza u Brezi - najmodernije tehnologije potpuno automatizovana i ekološka koja zadovoljava sve standarde, a 2008. godine dobiva certifikat ISO standard- Quality Management Sistem ISO 9001:2000.

Krajem 2009. sada već grupacija firme "Euro-Asfalt" osniva još jednu "kćerku" firmu, "D inžinjering" koja je bazirana na inženjering projektovanje i nadzor. Godine 2010. otvara se još jedno predstavništvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u Abu Dhabiju. Prvi projekat u UAE je u domenu visokogradnje, izgradnja poslovne zgrade u Abu Dhabiju.

U 2010. "Euro-Asfalt" ulazi u oblast izgradnje tunela na cestama i autocestama. Kao i za ostale djelatnosti kojima se ova kompanija bavi, posjeduje najsavremeniju opremu za izgradnju tunela.

Krajem 2010. ova kompanija ulazi u eksploataciju mineralnih sirovina za potrebe spravljanja betona, frakcije, asfalta i slično na kamenolomu Moščanica u Zenici. U decembru 2010. ova kompanija implementira novi ISO standard Quality management System 9001:2008, a u januaru 2013. godine uveden je ISO 14001:2009, sistem upravljanja okolinom.

Tokom svih ovih godina, na području Bosne i Hercegovine, firma "Euro-Asfalt" učestvuje u izgradnji mnogih puteva, cesta, autocesta izgradnji i rekonstrukciji objekata visoko gradnje. Neke od najvećih referenci stiče zahvaljujući sjajnom menadžmentu, stalnom rastu i razvoju kadrovskog tima, mehanizacije i opreme, kao i transparentnim odnosima sa poslovnim partnerima.


Kombinacija gore navedenih stavki čini sjajne reference kao npr. izgradnja brze ceste na zapadnom prilazu Sarajevo, izgradnja autoceste A1 Bilješevo-Kakanj-Koridor 5C Sarajevo-Zenica, rekonstrukcija i sanacija hotela Bristol, rekonstrukcija saobraćajnica u Kantonu Sarajevo i Ze-Do, izgradnja naplatnih mjesta na već izgrađenim dijelovima autoceste Koridor 5C, izgradnja kompleksa zgrada na Mihrivodama, Sarajevo City Centar i mnoge druge.

Održavanje korektnog poslovnog odnosa sa klijentima, stalnom edukacijom i napredovanjem "Euro-Asfalt"-ovog velikog kolektiva, razvojem i modernizacijom opreme i mehanizacije u kombinaciji sa dugogodišnjim iskustvom su način kako omogućiti klijentima da ostvare svoje ciljeve, prenio je sajt "Kupujmo domaće".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.