NavMenu

"Skype" dobija univerzalnog prevodioca - "Skype Translator" dostupan u verziji za testiranje

Izvor: seebiz.eu Srijeda, 05.11.2014. 09:26
Komentari
Podeli

Satya Nadella još je u maju najavio da će do kraja godine predstaviti dodatak za "Skype" koji će funkcionirati kao univerzalni instant prevodilac.

"Microsoft"-ov CEO očito je čovjek od riječi, jer je od danas na službenim stranicama "Skype"-a moguća prijava za testiranje navedenog softvera. Radi se o aplikaciji "Skype Translator".

"Skype" uz ovaj dodatak treba da omogući trenutnu komunikaciju između sugovornika koji govore različitim jezicima, tako što bi prevod automatski ispisivao u dnu ekrana. Najavljeno je kako će razgovore biti moguće prevoditi između nekoliko jezika (nije objavljeno kojih), kao i instant poruke na 45 različitih jezika.

Za isprobavanje "Skype Translatora" svi se zainteresirani korisnici mogu prijaviti već danas, a stvar će za početak funkcionirati samo na "Windows" 8.1.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.