Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 03.11.2014.| 08:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Servisi automobila kompanije "Bosch" nagrađeni njemačkom nagradom za pravednost

Na dodjeli njemačke nagrade za pravednost "Deutscher Fairness-Preis" koja je prvi put održana ove godine, radionice "Bosch"-ovog servisa automobila zauzele su prvo mjesto u kategoriji neovisnih automehaničarskih radionica. Organizatori, njemački institut za kvalitetu servisa Deutsches Institut für Service- Qualität (DISQ) i informativni kanal n-tv, od njemačkih su potrošača zatražili da ocijene pravednost tvrtki prema svojim klijentima. Prikupljeno je i analizirano ukupno 42.000 mišljenja klijenata o otprilike 350 tvrtki iz 31 sektora, saopšteno je iz "Boscha".

Neka od pitanja su bila: Nudi li tvrtka pravedan omjer cijene i izvedbe? Postoji li transparentna komunikacija o značajkama proizvoda, uslugama iz ugovora i cijenama? Mogu li se korisnici osloniti na pouzdanost ponuđenih proizvoda i usluga?

Osim neovisnih automehaničarskih radionica te onih vezanih uz određene robne marke, analizirane su i tvrtke iz različitih sektora – od proizvođača računala i organizatora krstarenja do turističkih tvrtki, online trgovina i osiguravajućih društava.

Korisnici su ocijenili 13 tvrtki u području neovisnih automehaničarskih radionica. Analizirano je šest koncepata neovisnih radionica nakon što ih je ocijenio dovoljan broj korisnika. Prema mišljenju korisnika, radionice u sklopu "Bosch"-ovog servisa automobila posebno su pravedne. Čak i u djelomičnoj analizi pouzdanosti i transparentnosti partneri "Bosch"-ovog servisa automobila po glasovima su postigli prvo mjesto. Dr. Uwe Thomas, predsjednik "Bosch"-ovog Odjela autoopreme i Thomas Salender, glasnogovornik Odbora za strategije "Bosch"-ovog servisa te
predstavnik "Bosch"-ovih servisa, primili su nagradu u Berlinu.

"Bosch"-ov servis automobila – jedna od vodećih mreža radionica u svijetu


Prije više od 90 godina, koncept radionica s potpunom uslugom "Bosch"-ovog servisa automobila pokrenut je pod nazivom "Bosch Dienst". Na svjetskoj razini radi se o konceptu radionica s najstarijom tradicijom. U 2014. godini "Bosch"-ov servis automobila ima 16.500 partnera u 150 zemalja, od toga 50 u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svake godine svjetska mreža "Bosch"-ovog servisa automobila održava i popravlja 50 milijuna automobila, tj. tri vozila svake dvije sekunde.

Sve radionice "Bosch"-ovog servisa automobila ukupno imaju oko 90.000 zaposlenika. Bilo preko telefona, pri prijemu vozila ili u slučajevima da postoje pitanja pri predaji vozila, zaposlenici svaki dan imaju oko milijun kontakata s klijentima. U Kini je posljednjih godina koncept radionica rastao više nego igdje drugdje. U Pekingu zasad postoji 1.600 "Bosch"-ovih servisa automobila i dvije "Bosch"-ove vodeće trgovine koji vozačima i vlasnicima automobila nude usluge popravka i održavanja. Najsuvremenija "Bosch"-ova oprema za dijagnostiku i ispitivanje sastavni je dio svakog pojedinog "Bosch"-vog servisa automobila u cijelom svijetu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.