NavMenu

Vlada SAD-a donirala 24 nova vozila za potrebe Ministarstva sigurnosti BiH

Izvor: Fena Srijeda, 18.04.2007. 10:01
Komentari
Podeli

Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Američkog ministarstva pravosuđa (ICITAP) donirao je Ministarstvu sigurnosti BiH, odnosno Službi za strance, 24 "forda" te 58 računara s pratećom opremom.

Donaciju u vrijednosti od 570.000 USD ministru sigurnosti BiH Tariku Sadoviću uručio je ambasador SAD-a u BiH Douglas McElhaney koji je istakao da je ova donacija samo dio podrške Vlade SAD-a u kreiranju efikasnijeg državnog aparata u BiH.

"Oprema i materijal su veoma važni pri provedbi zakona, ali je još važnija reforma policije koja mora biti provedena i to u skladu s propisima EU", podsjetio je McElhaney.

Ključeve od novih automobila koji će, kako je najavljeno, olakšati rad Sektora za strance, primio je ministar Sadović te zahvalio Vladi SAD-a na nesebičnoj pomoći.

"Služba za poslove sa strancima je relativno nova služba i ova donacija će nam riješiti pitanja transporta i olakšati svakodnevno očuvanje zakona i granica BiH", kazao je Sadović.

Američka vlada je putem ICITAP-a, u posljednjih deset godina za potrebe tehničkog opremanja i edukacije državnih službenika te osoblja policijskih agencija u BiH izdvojila više od 54 miliona USD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.