Izvor: eKapija | Subota, 01.11.2014.| 10:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija "m:tel" ušla u Kuću slavnih

Osvojivši nagradu BSC Hall of Fame, "m:tel" je još jednom pokazao da ide rame uz rame sa najboljim svjetskim kompanijama, primjenjujući standarde poslovanja prepoznate i priznate u cijelom svijetu, prenosi portal Klix.ba.

Kompanija "m:tel" je 29.10.2014. godine na svjetskom događaju u Bostonu dobila prestižnu nagradu "Hall of Fame" za izuzetne rezultate u primjeni strategije poslovanja po metodologiji Balanced Scorecard (BSC), u svjetskoj konkurenciji.

Ceremonijom dodjele nagrada otvorena je 15. po redu godišnja konferencija u organizaciji "Palladium Group". Ova nagrada potvrđuje uspješnost primjene metodologije, strategije i strateške fokusiranosti kompanije, što naročito dobija na značaju uzimajući u obzir da BSC koncept predstavlja jedan od najvažnijih koncepata menadžmenta posljednjih 75 godina.

Generalni direktor "Palladiuma" John McClellan je ovom prilikom naglasio da postati dio grupe uvrštene u BSC "Hall of Fame" znači dobiti globalno priznanje koje se dodjeljuje veoma malom broju organizacija koje su dostigle vrhunske rezultate u poslovanju koristeći Norton-Kaplan sistem strateškog menadžmenta.

Ove godine nagradu je dobilo 14 organizacija iz 12 zemalja sa pet kontinenata. Između ostalih, ovo prestižno priznanje do sada su dobili: AT&T Canada, Turkcell Superonline, Mobistar, Motorola, Siemens (Information & Communication Mobile), Cysco Systems Inc., BMW, VW Brazil, TATA Motors Indija, Saatchi & Saatchi, Hilton, Canon USA, i dr.

- Kompanija "m:tel" je ove godine u Bostonu postala dio poslovne elite od 194 organizacije iz 40 zemalja svijeta, uključujući velike korporacije, vladine i nevladine organizacije. Posebno zadovoljstvo je dobiti ovakvu potvrdu uspjeha, te stati rame uz rame sa najboljim organizacijama svijeta, čija je ljestvica uspjeha podignuta visoko, i koji svoje poslovanje upoređuju sa najuspješnijima na globalnom nivou - rekao je generalni direktor kompanije "m:tel" Goran Vlaović, naglasivši da su stalno članstvo u "Hall of Fame", kao i priznanje "Palladiuma", dokaz da je strategija kompanije m:tel potpuno u skladu sa najpriznatijom metodologijom u svijetu, čime je potvrđen kvalitet strateškog upravljanja u kompaniji, prenio je "Klix".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.