NavMenu

Da li ste ikada razmišljali gdje ide Vaša štednja?

Izvor: eKapija Subota, 01.11.2014. 14:24
Komentari
Podeli
Mnogi faktori utiču na odluku klijenta kojoj banci da povjeri svoju štednju, kao što su: kamatna stopa koju banka nudi, preporuke prijatelja, transparentnost uslova za štednju, ugled i porijeklo banke, strateška orijentacija banke, ili njena lokacija. Uzimajući u obzir ove kriterije, klijenti stavljaju svoju ušteđevinu u banku koju smatraju najpogodnijom. Banka taj novac koristi za plasiranje kredita. Na taj način klijenti deponenti zapravo podržavaju klijente korisnike kredita, prenosi Indikator.ba.

- Mnogi klijenti banke pri odabiru banke sa kojom će sarađivati, uopšte nisu upoznati o porijeklu svoje banke, niti koje klijente njegova banka prvenstveno kreditira, odnosno u kakve kredite se ulaže ušteđevina koju je položio na banku. Važno je znati da novac koji oročite, banke koriste za ulaganja koja su definisana njenom poslovnom orijentacijom. To znači da se svojom štednjom u određenoj banci opredjeljujete i šta podržavate – potrošnju ili razvoj male privrede i poljoprivrede? - izjavila je Maja Mehmedović, član Uprave ProCredit Bank.

Pri izboru banke, važno je da deponenti znaju kako će se koristiti njihova štednja, kako bi u skladu sa kamatom koju dobiju, dobili i satisfakciju da se njihov novac koristio na ispravan način.

Ulaganja u malu privredu i poljoprivredu, kao i energetski efikasna riješenja, predstavljaju osnovnu djelatnost ProCredit Bank i čine čak 90% svih ukupnih ulaganja banke u BiH. U ProCredit Bank, značajan dio finansiranja malih i srednjih preduzeća se obavlja zahvaljujući štednji koju štediše polože u banku. Na taj način, štednja klijenata raste i pomaže privredi da se razvija.

Promocija štednje kao načina za ulaganje u budućnost i njeno korištenje za ulaganje u razvoj male privrede i poljoprivrede, uz prethodnu pažljivu analizu, je princip na kome je zasnovano svakodnevno odgovorno poslovanje ProCredit Bank, prenio je Indikator.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.