NavMenu

Potencijali RS na sajmovima u Rusiji - Dogovorena saradnja Vlade i ruske Trgovinske komore

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 29.10.2014. 12:35
Komentari
Podeli
Banja Luka (Foto: investsrpska.net)Banja Luka
Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović dogovorio je sa potpredsjednicima Trgovinske komore Ruske Federacije promociju turističkih potencijala Republike Srpske na svim sajmovima i promocijama koje će organizovati ta komora u narednom periodu.

Na radnom sastanku u Moskvi dogovorena je promocija putem ruske Trgovinske komore, a u koordinaciji sa Predstavništvom Republike Srpske u Moskvi.

Vidović je istakao da će ruska Komora distribuirati promo materijale turističke i investicione ponude svim regijama Ruske Federacije, saopšteno je iz resornog ministarstva Republike Srpske.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske se sastao sa zvaničnim predstavnicima Ruske Federacije u Trgovinskoj komori u Moskvi, gdje je održana prezentacija turističkih potencijala Republike Srpske, promocija filma o Republici Srpskoj i prezentacija programa "Duhovno blago Republike Srpske".

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Komore Ruske Federacije Vladimir Straško, ambasador BiH u Rusiji Ivan Barbalić, predsjednik Odbora za preduzetništvo u turizmu, odmarališta i rekreaciju i hotelskog poslovanja, potpredsjednik ruskog Saveza turističke industrije Juri Barzikin, šef međunarodne saradnje "Rosturizam" Valerij Korovkin, te predstavnici Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije.

Osim Vidovića, u delegaciji Republike Srpske koja je prisustvovala prezentaciji jesu sekretar Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske Žana Bojić, direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović, predsjednik Udruženja "Srpsko-ruski most" Zdravko Močević, sekretar udruženja "Srpsko-ruski most" Marko Mirković, te predstavnici turističkih agencija "Orion" Vlasenica, "Cepter pasport" Banja Luka, "Balkan ekspres" Istočno Sarajevo.


Na prezentaciji koja je održana u zgradi Trgovinske komore Ruske Federacije bili su prisutni i vodeći turistički operatori iz Rusije za Balkan "Vanda tur" i "Jugo-star". Nakon zvaničnih protokolarnih izjava održani su sastanci turističkih operatora iz Republike Srpske i Rusije.

Ovaj događaj organizovali su ruska Trgovinska komora i Predstavništvo Republike Srpske u Rusiji, uz podršku Federalne agencije za turizam "Rosturizam" i ruske unije "Travel industri".



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.