Izvor: B92 | Ponedjeljak, 27.10.2014.| 09:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Bohemian Rhapsody" liječi od depresije

Čuveni hit "Bohemian Rhapsody" grupe "Queen" djeluje kao pravi lijek, koji okrepljuje bolesne, posebno one koji pate od depresije, rezultat je istraživanja koje je za BBC sprovela agencija "ComRes".

Ispitanicima je, u okviru ankete, bilo ponuđeno 10 kompozicija za koje je utvrđeno da podižu raspoloženje.

Na drugom mjestu poslije virtuozne numere legendarnog britanskog benda, našla se pjesma "Dancing Queen" švedskog sastava ABBA, a na trećem nedavni mega hit "Happy" Farela Vilijamsa.

Tu su još i numere Boba Marlija, Robija Vilijamsa i Majkla Džeksona, kao i djela klasične muzike za koje su se mahom opredjeljivali stariji od 65 godina.

Više od dvije trećine anketiranih reklo je da voli da sluša muziku kada se ne osjeća dobro. Njih 81 odsto smatra da muzika može da učini da se ljudi osjećaju bolje kada su bolesni ili prolaze kroz težak period.

"Bohemian Rhapsody" figurira na albumu "A Night at the Opera" koji je izdat prije četiri decenije. Duga gotovo šest minuta, ova pjesma je dostigla prvo mjesto na britanskoj listi hitova u dva navrata: kada je objavljena 1975. i nakon smrti pjevača Fredija Merkjurija 1991. godine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.