NavMenu

Za vodosnabdijevanje Gradačca 2 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 22.10.2014. 10:05
Komentari
Podeli
Gradačac (Foto: Gradacackisajam.com.ba)Gradačac
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o odobravanju Programa sufinansiranja Projekta vodosnabdijevanja južnog dijela općine Gradačac u iznosu od 2 mil EUR. Programom su utvrđeni uslovi i način sufinansiranja vodosnabdijevanja koje je od strateškog značaja za područje općine Gradačac, saopšteno je na zvaničnom sajtu Vlade.

Njegovom realizacijom omogućava se poboljšanje pouzdanosti snabdijevanja potrošača, poboljšan kvalitet isporučene vode, smanjenje gubitaka u vodovodnoj mreži, poboljšan kvalitet prečišćenih otpadnih voda iz postrojenja za prečišćavanje komunalnih otpadnih voda i povećan procenat pokrivenost uslugom odvodnje i prečišćavanja te konsekventno smanjenje potrošnje energije.

Implementacijom projekta biće stvoreni uslovi za obezbjeđenje i eksploataciju pitke vode u količini koja će trajno i zadovoljavajuće riješiti potrebe stanovništva za 12 mjesnih zajednica i 18.548 stanovnika, što čini 44 % ukupnog stanovništva općine Gradačac.


Također će biti rekonstruisano i modernizovano postrojenje za prečišćavanje komunalnih otpadnih voda.

Tuzlanski kanton, na ime sufinansiranja zadužio bi se u iznosu do 2 mil EUR na period 12 godina, čemu prethodi 3 godine grejs perioda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.