Izvor: eKapija | Petak, 17.10.2014.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Porezna uprava FBiH prodala zaplijenjenu imovinu za više od 880.000 KM

(Foto: Ivana Vuksa)
Porezna uprava Federacije BiH u postupku prinudne naplate dužnih javnih prihoda prodala je zaplijenjenu imovinu poreznih obveznika dužnika u Kantonalnim poreznim uredima: Novi Travnik, Livno i Sarajevo u ukupnoj vrijednosti od 887.776 KM, saopšteno je na sajtu Porezne uprave FBiH.

U Kantonalnom poreznom uredu Novi Travnik prodat je proizvodni objekat u vlasništvu poreznog obveznika "Remontni zavod" Travnik u ukupnoj vrijednosti od 630.000 KM. Prodavana je i imovina poreznog obveznika "BNT -traktori i autodizalice" Novi Travnik za koju nije bilo zainteresiranih kupaca.

U Kantonalnom poreznom uredu Livno prodata je imovina dva porezna obveznika dužnika u ukupnoj vrijednosti od 255.661 KM. Prodato je gradilište, dvorište centrala sa rezervoarom i dvorište magacin u vlasništvu poreznog obveznika dužnika Unis "Unimax" Livno za ukupno 158.250 KM. Od imovine poreznog obveznika dužnika "Finvest" Drvar prodati su razni strojevi u iznosu od 97.411 KM.

U Kantonalnom poreznom uredu Sarajevo prodato je teretno motorno vozilo za 2.115 KM u vlasništvu poreznog obveznika "Vako International".

Na prodaji je bila i imovina poreznog obveznika "Emerald Investment" iz Sarajeva, za čiju kupovinu su pristigle četiri ponude. Međutim, imovina je ostala neprodata, jer su ponuđene cijene bile znatno niže, pa su zbog toga bile neprihvatljive za prodaju.

Javna prodaja zaplijenjene imovine organizirana je i u Kantonalnom poreznom uredu Tuzla, međutim za kupovinu imovine nije bilo zainteresiranih kupaca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.