NavMenu

Porezna uprava FBiH prodala zaplijenjenu imovinu za više od 880.000 KM

Izvor: eKapija Petak, 17.10.2014. 12:13
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Porezna uprava Federacije BiH u postupku prinudne naplate dužnih javnih prihoda prodala je zaplijenjenu imovinu poreznih obveznika dužnika u Kantonalnim poreznim uredima: Novi Travnik, Livno i Sarajevo u ukupnoj vrijednosti od 887.776 KM, saopšteno je na sajtu Porezne uprave FBiH.

U Kantonalnom poreznom uredu Novi Travnik prodat je proizvodni objekat u vlasništvu poreznog obveznika "Remontni zavod" Travnik u ukupnoj vrijednosti od 630.000 KM. Prodavana je i imovina poreznog obveznika "BNT -traktori i autodizalice" Novi Travnik za koju nije bilo zainteresiranih kupaca.

U Kantonalnom poreznom uredu Livno prodata je imovina dva porezna obveznika dužnika u ukupnoj vrijednosti od 255.661 KM. Prodato je gradilište, dvorište centrala sa rezervoarom i dvorište magacin u vlasništvu poreznog obveznika dužnika Unis "Unimax" Livno za ukupno 158.250 KM. Od imovine poreznog obveznika dužnika "Finvest" Drvar prodati su razni strojevi u iznosu od 97.411 KM.


U Kantonalnom poreznom uredu Sarajevo prodato je teretno motorno vozilo za 2.115 KM u vlasništvu poreznog obveznika "Vako International".

Na prodaji je bila i imovina poreznog obveznika "Emerald Investment" iz Sarajeva, za čiju kupovinu su pristigle četiri ponude. Međutim, imovina je ostala neprodata, jer su ponuđene cijene bile znatno niže, pa su zbog toga bile neprihvatljive za prodaju.

Javna prodaja zaplijenjene imovine organizirana je i u Kantonalnom poreznom uredu Tuzla, međutim za kupovinu imovine nije bilo zainteresiranih kupaca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.