Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Sana Elvis planira izlazak na tržište Srbije - Fokus na internet prodaji intimnog veša i spavaćeg programa

(Foto: Sana Elvis a.d. )
Sana Elvis, regionalno poznat proizvođač intimnog veša i spavaćeg programa iz Novog Grada, oko 60% ukupnog kapaciteta radi u vidu lon usluge i direktne prodaje, što plasira na tržište Evropske unije. Ostatak od 40% plasira kroz svoje maloprodajne objekte i veleprodaju.

Kako navodi Mira Lazić, direktorka firme, dugogodišnju poslovnu saradnju imaju sa partnerima iz Njemačke i Hrvatske, dok, s druge strane, ciljaju na tržište Srbije.

- Imamo u planu tržište Srbije u punom proizvodu. Ako uspijemo plasirati naše proizvode na to tržište, planiramo i proširenje kapaciteta – kaže Lazić.

Sana Elvis se bavi proizvodnjom i prodajom intimnog veša i to potkošulja, gaćica, kombinezona, potom spavaćeg programa koji čine pidžame i spavaćice, a tu je i dopunski program - majice, haljine, trenerke i slično. Trenutno ova tekstilna firma zapošljava 101 radnika.

- Asortiman proizvoda radimo u ženskom, muškom i dječijem programu te je ukupna ponuda za cijelu porodicu. Naši proizvodi su tradicionalno kvalitetni i dobrog dizajna, izrađeni od prirodnih materijala, koji su jako udobni i prepoznatljivi na tržištu – navodi Lazić.

Firma Sana Elvis je sada usmjerila pažnju na razvijanje internet prodaje, kaže Lazić, jer smatraju da je ovaj vid poslovanja jako važan za budući period.

(Foto: Sana Elvis a.d.)
- Istovremeno, uvijek smo fokusirani na produktivnost i kvalitet proizvoda. Sirovinu nabavljamo iz Turske, Hrvatske i Austrije i jako nepovoljno utiče drastično povećanje cijena sirovine. To ima uticaj na gotov proizvod, a kupovna moć stanovništva je slaba – ističe direktorka firme Sana Elvis.

Lazić smatra da se prednosti pozicije Novog Grada ogledaju u brzom transportu i ispunjavanju zahtjeva kupaca iz Evropske unije.

Saradnju sa Opštinom ocjenjuje korektnom, te naglašava da je njihov prijedlog da se nastoji poboljšati poslovna klima kako bi se omogućilo otvaranje novih preduzeća.

Preduzeće Sana Elvis a.d. Svodna osnovano je kao akcionarsko društvo 2001. godine nakon podjele holdinga Sana Novi Grad.

- Od tada svake godine pravimo pozitivne pomake u smislu odgovornog i domaćinskog poslovanja uz konstantno ispunjenje evropskih standarda i dugogodišnju saradnju sa inostranim poslovnim partnerom – naglašava Lazić.

Preduzeće je privatizovano 2005. godine gdje je 88% domaći kapital, a 12% strani.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak