Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Nekadašnje vojno skladište kao budući hostel - Moguća kupovina ili zajedničko ulaganje sa Opštinom Novi Grad

(Foto: Opština Novi Grad)
Na području Novog Grada postoji mogućnost kupovine ili zajednička ulaganja sa Opštinom Novi Grad u postojeći objekat bivšeg vojnog skladišta u svrhu izgradnje hostela.

Objekat je gabaritnih dimenzija 36x14 m i prizemne spratnosti sa većom spratnom visinom, a uz isti je planirana dogradnja objekta gabaritnih dimenzija 24x14 m.

Predviđena lokacija za izgradnju hostela nalazi se u kompleksu Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu, a tu je obezbjeđena i sva potrebna infrastruktura, parking prostor, blizina ostalih javnih objekata.

Iz Opštinske uprave poručuju da turizam predstavlja jedan od ključnih fokusa ekonomskog razvoja opštine Novi Grad za naredni period, a na području opštine ne postoji smještajni kapacitet koji bi bio potreban za višednevno održavanje sportskih, kulturnih, turističkih i drugih manifestacija.

Zbog tog nedostatka bitno su limitirane mogućnosti organizovanja ovih manifestacija, privlačenja i zadržavanja turista.

(Foto: Opština Novi Grad)
- Izvođenjem dodatnih građevinskih radova i opremanjem postojećeg objekta u sklopu kompleksa Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu sa novom namjenom može se u relativno kratkom roku prevazići ovaj nedostatak i omogućiti smještaj za višečlane ekipe učesnika na manifestacijama - navedeno je.

Projektom je predviđena adaptacija postojećeg objekta nekadašnjeg skladišta vojne kasarne i njegova prenamjena u hostel.

Kontakt informacije:

Opština Novi Grad, Odsjek za upravljanje razvojem
Vesna Đukanović
Telefon/Faks:+387 52 720-466, 720-901
E-mail: vesna.djukanovic@opstina-novigrad.com


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak