Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Industrijska zona Kula-Zeban dobija potrebnu infrastrukturu - Planirane 44 parcele sa mogućnošću ukrupnjavanja

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Pashminu Mansukhani)
Uređenje industrijsko-poslovne zone Кula-Zeban počela je krajem prošle godine, a obuhvata uređenje putne i ostale infrastrukture, kako bi se obezbjedila voda i struja.

Kako je za eKapiju potvrdio načelnik odjeljenja za privredu i drušvene djelatnosti Rade Malešević, trenutno je u fazi i izrada elaborata studije izvodljivosti, odnosno opravdanosti osnivanja poslovne zone. Montirana je trafostanica čija namjena će biti elektrifikacija poslovne zone.

- Regulacionim planom, u poslovnoj zoni Кula-Zeban planirano je ukupno 44 parcele sa mogućnošću ukrupnavanja u zavisnosti od planova i želja potencijalnih investitora. Cijena još nije ustanovljena i biće naknadno određena - dodao je.

Zona je inače u vlasništvu Opštine Vlasenica. Planirana površina buduće zone biće 37,13 ha, a biće i mogućnost spajanja parcela i ukupno proširenje do 100 ha.

– Zona se nalazi se na 300 m sjevreno od urbanog područja naselja Vlasenica. Sa zapdne strane vezana je asfaltiranim lokalnim putem dužine 300 m na magistralne puteve M-19 Beograd – Sarajevo i M-19.2 Vlasenica – Tuzla – Orašje. Zona je planirana po sistemu "za nepoznatog investitora" sa mogućnostima modularne i fazne izgradnje objekata - navode iz Opštine Vlasenica.

Dodaju da je predviđena i izgradnja 44 proizvodna objekta, površina 2.000 do 10.000 m² na kojima će se realizovati preduzetničke djelatnosti, a ovakve parcele mogu se, kako kažu, objedinjavati do nivoa urbanističkih blokova.

– Postoji mogućnost kupovine i/ili iznajmljivanja zemljišta u zoni - ističu.

Buduća zona je opremljena pristupnim putom.

– Prostor obuhvata regulacionog plana industrijske zone Кula-Zeban namijenjen je za razvoj radne zone sa zastupljenim proizvodnim djelatnostima, malom privredom, industrijom, te sličnim djelatnostima. U okviru zone mogu se graditi raznovrsni poslovni objekti – proizvodni, industrijski, prerađivački, skladišni i trgovački, otvorena skladišta i stovarišta i slični preduzetnički objekti. Trenutno nema privrednih subjekata koji posluju u zoni.

Što se tiče dokumentacije potrebna za investiranje u zonu, budući investitori treba da posjeduju lokacijske uslove i građevisnku dozvolu. Ovu dokumentaciju izdaje Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Vlasenica. Takođe, potrebno je i rješenje o registraciji koju izdaje Privredni sud u Istočnom Sarajevu, odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Vlasenica.



Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak