Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Opština Laktaši jača sportsku infrastrukturu - U planu gradnja fudbalskog terena i modernog sportskog centra

Sportska dvorana u Laktašima
Sportska dvorana u Laktašima (Foto: Darko Runjić/Opština Laktaši)
Opština Laktaši namjerava da izgradi fudbalski teren sa vještačkom travom, što bi doprinijelo formiranju modernog sportskog centra planiranog u narednim godinama, navode u Opštini Laktaši.

- To bi predstavljalo zaokruženu cjelinu sa terenima za različite vrste sportova - fudbal, košarka, odbojka, tenis, rukomet, džudo, kik boks i druge sportove. Izgradnja novih sportskih kapaciteta i njihova teritorijalna disperzija omogućiće masovnije i sveobuhvatnije bavljenje sportom.

Poručuju da bi novi teren značajno ojačao sportsku infrastrukturu i potencijale opštine Laktaši.

- Кako se u užoj urbanoj zoni već nalazi sportska multifunkcionalna sala sa prostorima i sadržajima za pripreme sportista, fudbalski teren, košarkaški teren, hotel sa zatvorenim bazenom i banjskom vodom, novi fudbalski teren sa vještačkom podlogom učinio bi sportsku ponudu Laktaša kompletnom za kvalitetne pripreme sportista, prvenstveno fudbalera.

Svrha ovoga projekta je podizanje kvaliteta života građana sa područja opštine Laktaši kroz razvoj i unapređenje sportske infrastrukture, dodaju iz Opštinske uprave.

- Realizacijom projekta postiće se jačanje kapaciteta fudbalske infrastrukture za treniranje, kapaciteta za rekreativno bavljenje sportom i jačanje tehničkih i takmičarskih kapaciteta fudbalskih klubova.

Vrijednost projekta izgradnje fudbalskog terena sa vještačkom travom je oko 350.000 КM.

Sportska dvorana

Sportska dvorana u Laktašima kapaciteta više od 3.000 sjedećih mjesta, stavljena je u funkciju 2010. godine.

Objekat sportske dvorane obuhvata centralnu salu u kojoj je moguće organizovati takmičenja iz svih dvoranskih sportova, pomoćnu salu za treninge, četiri svlačionice, svlačionicu za službeno osoblje, ambulantu, kancelariju za upravu dvorane i sportske klubove, te poslovne prostore sa pratećom infrastrukturom za različite namjene.

Sportska dvorana u Laktašima je veoma značajna za održavanje sportskih događaja međunarodnog, republičkog i regionalnog karaktera. Takođe, dvorana se koristi za održavanje kulturnih i privrednih manifestacija, raznih sajmova, foruma, seminara kao i određenih vidova edukativno-obrazovnih aktivnosti.Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak