Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Stvoreni uslovi za izgradnju Srednjoškolskog centra u Laktašima - Projekat vrijedan 3 mil KM

Regulacioni plan Opštine Laktaši
Regulacioni plan Opštine Laktaši (Foto: Opština Laktaši)
Opština Laktaši predvidjela je izgradnju Srednjoškolskog centra u narednom periodu, kojeg do sada nije bilo na području opštine. Za osnivanje srednjih škola u Laktašima sada postoji društveno-ekonomska opravdanost.

Naime, Opština Laktaši godišnje anketira privrednike o stanju i potrebama za upravljanje poslovnog okruženja u opštini. Dobijeni rezultati su ukazali na potrebu osnivanja Srednjoškolskog centra.

- Takođe, provedena je i anketa za ispitivanje javnog mijenja po tom pitanju na uzorku od 4,87% stanovništva sa područja opštine, sa ciljem da se utvrdi interes i mišljenje stanovništva. Na osnovu toga urađen je Elaborat o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja srednje škole u Laktašima, čime je zaključeno da je izgradnja srednje škole opravdana prvenstveno sa aspekta daljeg urbanog razvoja opštine i poboljšanja poslovnog ambijenta – rekli su u Opštinskoj upravi.

Kako dalje navode, projekat će biti realizovan fazno i njegova procijenjena vrijednost je oko 3 mil KM.

- Prvo će se vršiti priprema projektne dokumentacije, a nakon toga pronaći izvor finansiranja kako kod domaćih institucija, tako i kod međunarodnih organizacija.
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak