Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Armirano-betonske stubove iz Velikog Blaškog kupuju elektroprivrede regiona - Elim vodi pregovore za nova partnerstva

(Foto: Dragoljub Mlađenović/Elim )
Elim iz Velikog Blaškog kod Laktaša bavi se izradom armirano-betonskih centrifugiranih stubova, kao i montažom i prodajom elektro opreme. Proizvodnja stubova je počela 2005. godine, dok se po osnivanju 1995. godine firma bavila izvođenjem elektroinstalacionih radova i prodajom elektro materijala.

Milenko Marković, direktor Elima, kaže da je njihova firma po kapacitetima i kvalitetu najsavremenija u regionu.

- U proizvodnom programu nalaze se armirano-betonski stubovi, armirano-betonske nogare, betonske cijevi, a bavimo se i proizvodnjom betona. Fabrika ima kapacitet 35.000 armirano betonskih stubova na godišnjem nivou i zapošljavamo oko 100 radnika – navodi Marković.

Do 2001. godine firma otvara poslovne jedinice u Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, Kotor Varošu i Laktašima.

Elim isporučuje proizvode širom Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Njemačke, a najveći kupci su elektroprivredna preduzeća u tim zemljama.

(Foto: Dragoljub Mlađenović/Elim )
- Armirano-betonski centrifugirani stubovi se izrađuju u skladu sa tehničkim normama i zahtjevima elektroprivreda Republike Srpske i BiH, HEP-a i Elektroprivrede Srbije, a primjenjuju se za izgradnju i rekonstrukciju nadzemnih srednjenaponskih i niskonaponskih elektrodistributivnih mreža. Proizvode se savremenom metodom centrifugiranja uz primjenu raznih aditiva za beton i postupkom zaparavanja betona - navode u Elimu.

Ističu i da je u planu širenje poslovanja, iako neće biti promjena u kapacitetima proizvodnje.

- U toku su pregovori sa novim partnerima, kako bismo proširili poslovanje. Trenutno nemamo potrebe za širenjem proizvodnje i zbog trenutne situacije sa korona virusom određeni projekti su zaustavljeni – kaže Marković.

Zadovoljni su, navodi, postignutim rezultatima i poslovanjem na području Laktaša.

- Plan nam je da održimo dosadašnje poslovanje i da sačuvamo radna mjesta – kaže direktor Elima.

Fabrika armirano-betonskih stubova Elim prostire se na površini od 50.000 m2 u Velikom Blaškom.



Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak