Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Dijelovi za drvnu i mašinsku industriju za kupce širom svijeta - Tehnoservis planira nabavku nove opreme i unapređenje proizvodnje

(Foto: Dragomir Jokić/Tehnoservis)
Tehnoservis import-export je osnovan 2001. godine u Laktašima kao preduzeće za proizvodnju dijelova i opreme za drvnu industriju, mašinogradnju, kao i za autoindustriju. Svoje proizvode najviše plasiraju u Njemačku i Austriju, iako, direktno ili indirektno, imaju kupce širom svijeta, govori Dragomir Jokić, direktor firme Tehnoservis.

- Proizvodnja se uglavnom bazira na izradi dijelova i opreme za drvnu industriju i mašinogradnju, a u manjoj mjeri za sve postojeće industrijske grane gdje se koriste dijelovi i oprema izrađivani mašinskom, odnosno, mehaničkom obradom – navodi Jokić.

Dodaje da sada planiraju kupovinu modernije opreme, mada su, uslovno rečeno, zadovoljni postojećom.

- Za sada postoji u planu unapređenje proizvodnje sa kupovinom novije generacije CNC opreme bez konkretnog vremenskog okvira, jer postojeća oprema dosta dobro funkcioniše - kaže direktor Tehnoservisa.

Jokić ističe da u predstojećem periodu nisu planirali nova tržišta i da kapaciteti to ne dozvoljavaju.

- Uglavnom se pojavljuju skoro sva poznata tržišta, a i naši kapaciteti ne dozvoljavaju značajnije širenje.

(Foto: Dragomir Jokić/Tehnoservis)
Jokić navodi i to da su veoma zadovoljni poslovanjem na području opštine Laktaši, a pogoni su smješteni u Ulici Hajduk Veljka bb.

- Pojavljuju se mlađi ljudi koji shvataju benefite jake i moderne proizvodnje, željni saradnje i napretka na realnim poslovnim odnosima, koji ulijevaju pozitivnu energiju i mijenjaju logiku saradnje sa poslodavcima u pozitivnom smislu. Ranije to nije bilo tako izraženo i to je dobar napredak, a i vidljivi su rezultati - naglašava Jokić.

Budući da je pandemija korona virusa uticala na gotovo sve sektore privrede, u Tehnoservisu se nadaju potpunom oporavku u narednom periodu.

- Planovi su da uspješno prebrodimo ovu krizu na višestrano zadovoljstvo, kako nas koji proizvodimo tako i naših kupaca. Očekivanja su da nas prati i pozitivna zakonska regulativa u pravcu napretka, bez nepotrebnih nameta privredi – poručuje Jokić.

(Foto: Dragomir Jokić/Tehnoservis)
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak