Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Jedan od vodećih proizvođača armaturnih mreža na Balkanu - ZO-ŽI planira izvoz panelnih ograda na tržište EU

(Foto: zo-zi.ba)
Kompanija ZO-ŽI, osnovana prije 24 godine sa sjedištem u Zvorniku, od početka rada uspješno posluje i stalno zapošljava nove radnike. Trenutno ih ima 65. Bave se prodajom građevinskog materijala, proizvodnjom armaturnih mreža i panelnih ograda, a od nedavno i izgradnjom stambeno-poslovnih objekata.

ZO-Ži je jedan od vodećih proizvođača armaturnih mreža u ovom dijelu Evrope. Godišnje proizvedu 60.000 tona armaturnih mreža, od čega 20.000 tona ide na domaće tržište, a 40.000 na inostrano tržište. Najviše izvoze u Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku.

- Plan je da u skorijoj budućnosti izađemo na tržište Evropske unije sa našom panel ogradom. Smatramo da je kvalitet proizvoda više nego zadovoljavajući za uslove tržišta EU i da može slobodno da parira proizvodima iz mnogo većih i bogatijih zemalja - otkriva za eKapiju direktor i vlasnik firme ZO-ŽI Vladimir Živković.

Kompanija u svom sastavu posjeduje i moderno opremljen BAU centar. U ponudi imaju kompletan građevinski materijal "od temelja do krova". U sklopu kompanije ZO-ŽI nalazi se i pogon za proizvodnju armaturnih mreža i binor nosača. Proizvodna je smještena u novootvorenoj hali veličine 2.200 m2.

- Panelne ograde predstavljaju funkcionalno, moderno i optimalno rješenje za sistem ograđivanja koji omogućava veću bezbjednost ograđenog prostora, pruža odličnu vidljivost uz idealno uklapanje u prirodnu okolinu. One su moderno i skladno dizajnirane, pogodne za razne vrste terena, kvalitetne, elegantne i dugotrajne - objašnjava Živković.

Izgradnja stambeno-poslovnog objekta Begzit

ZO-ŽI se bavi i izgradnjom stambeno-poslovnih objekata. Aktuelna je gradnja stambeno-poslovnog objekta Begzit u blizini srednje škole u Zvorniku.

- U pitanju je izgradnja 5.000 m2. Naš je plan da nastavimo ulagati u izgradnju i ubuduće. Svakako da ćemo pratiti stanje na tržištu i na osnovu toga ćemo usmjeravati svoj rad - kaže nam Živković.

Za najznačajniji projekat Živković izdvaja proširenje kapaciteta u fabrici, proširenje hale i unapređenje proizvodnog procesa uz primjenu najmodernije opreme.

- Zadovoljni smo razvojem situacije i naših poslovnih kapaciteta. Uvijek može bolje i mi smo na takve osnove i postavili našu firmu.

Prednosti Zvornika

Živković smatra da su najveće prednosti poslovanja u Zvorniku blizina granice i velikih centara, ali i onih regionalnih.

- Mi smo na sličnoj udaljenosti od Beograda, Sarajeva, Banjaluke, Novog Sada, a blizu smo i Užica, Tuzle, Valjeva, Loznice, Šapca, Brčkog. Što se lokalne uprave tiče veoma smo zadovoljni našom saradnjom. Naša administracija radi ono što može za nas privrednike i u svim oblastima koje su u njihovoj ingerenciji mi imamo pozitivan odnos.

Za kraj nam kaže da planovi za proširenje poslovanja postoje, ali uvijek su u skladu sa uslovima u kojima rade.

- Ono što želimo, možda trenutno nije prihvatljivo, pa se zbog toga uzdržavam od nekih velikih izjava i planova - zaključio je Živković.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak