Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Izgradnja stanova u okviru CEB-2 projekta biće gotova polovinom 2022. - Kreće i gradnja 56 kuća za povratnike

(Foto: Grad Zvornik / Slobodanka Savić)
U naselju Karakaj u toku je izgradnja višeporodičnog stambenog objekta kolektivnog stanovanja u okviru CEB-2 projekta, vrijednosti oko 2 mil КM. Radove izvodi zvornička firma Enikon gradnja.

- Izveden je veći dio grubih građevinskih radova na objektu, odnosno izgrađenost je oko 60%. Očekivani rok završetka radova i opremanje objekata je polovina 2022. godine - rekli su nam iz Gradske uprave Zvornika.

Podsjećamo, sredinom decembra prošle godine, počela je izgradnja ovog objekta od 37 stanova, u koji će biti smještene porodice koje žive u alternativnom smještaju, odnosno svi koji žive u Inžinjeringovim barakama. Ovaj projekat finansira Vlada RS i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije.

- Oni finansiraju izgradnju, a Grad Zvornik je obezbijedio lokaciju, priključke i spoljno uređenje vrijednosti oko 250.000 КM. Stanovi će biti i minimalno opremljeni sa kuhinjom, veš mašinom, trpezarijskim stolom - rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Zoran Stevanović.

Zgrada će imati suteren, prizemlje i četiri sprata ukupne bruto površine od 3.000 m2. Grade se garsonjere, jednosobni i dvosobni stanovi.

Ranije je najavljeno i da će u okviru podprojekta BH5 i BH6 Regionalnog stambenog programa početi sa obnovom, rekonstrukcijom i izgradnjom 56 individualnih stambenih objekata za kategorije povratnika i srpskog interno raseljenog stanovništva na teritoriji grada Zvornika. Radi se o investicijama Republičkog sekretarijata i Vlade RS od oko 3,5 mil КM. Ovi stanovi, kako je rečeno, grade se na osnovu koncepta Zakona o socijalnom stanovanju i biće preneseni u vlasništvo Grada Zvornika koji će odlučivati ko će ih koristiti.

- Izgradnja 56 individualnih stambenih jedinica se realizuje u više mjesnih zajednica na području grada Zvornika. Tender za ove radove je sproveden od strane Ministarstva za izbjegla i raseljena lica BiH, a uvođenje izvođača u posao se očekuje ovih dana - istakli su iz Gradske uprave.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak