Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

U junu tender za regulaciju korita Hoče - Vode Srpske izdvajaju 1,28 mil EUR za projekat

(Foto: Grad Zvornik / Slobodanka Savić)
Vode Srpske će u junu raspisati tender za izbor izvođača radova na regulaciji korita rijeke Hoče. Nakon izbora i uvođenja u posao izvođača, radovi bi trebalo da budu završeni u roku od 18 mjeseci, rekli su za eKapiju iz Grada Zvornika.

- Za realizaciju Glavnog projekta "Zaštita dijela naselja Terminal od velikih voda rijeke Drine, Hoče i unutrašnjih voda" Vode Srpske obezbijediće 1,287 mil UER u okviru krovnog projekta "Hitna pomoć i zaštita od poplava u Republici Srpskoj" koji se finansira iz sredstava Evropske investicione banke - dodali su.

Predviđeno je da se uradi regulacija korita rijeke Hoče i izgradnja nasipa čime bi se povećao kapacitet osnovnog korita za prihvatanje velikih voda ove i rijeke Drine. Regulacioni radovi bi se izveli na potezu od ušća rijeke Hoče u Drinu uzvodno do magistralnog puta Zvornik-Bijeljina u dužini od oko 1.110 metara.

- U naselju Terminal već su preduzimani radovi tako da je dio korita Hoče ispravljen, oko 180 metara je regulisano i urađen je novi most na lokalnom putu. U prethodnom periodu izvršena je regulacija korita rijeke Sapne u dužini od oko 5,7 kilometara i urađen drinski nasip čime je od izlivanja ove dvije rijeke zaštićeno naselje Ekonomija - podsjećaju iz Grada Zvornika.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak