Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Završena dogradnja ambulante u Branjevu - U toku opremanje ordinacija

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Dogradnja ambulante u mjesnoj zajednici Branjevo, koju je izvodila zvornička firma Genex, je završena i sada predstoji opremanje. Kako su rekli za eKapiju iz Gradske uprave Zvornika, kraj juna je rok da ambulanta krene sa radom.

- Dogradnjom ambulante u Branjevu stanovnici ove i okolnih mjesnih zajednica neće više morati ići u Dom zdravlja Zvornik za usluge primarne zdravstvene zaštite koje do sada u njoj nisu pružane - rekao je zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

Dodao je da dogradnjom, ambulanta dobija apoteku i sprat gdje će biti pet ordinacija, mokri čvor i toalet.

- Uz stomatološku, ginekološku i pedijatrijsku biće otvorene i dvije ordinacije u kojima će preglede vršiti ljekari sa specijalizacijama iz drugih oblasti. Sa ovim radovima objekat je proširen sa 180 na 360 kvadrata - istakao je Ivanović.

Stari objekat bio je prizemni i imao je dvije ordinacije, intervenciju, laboratoriju, kartoteku, prostoriju za osoblje, ostave, čekaonicu i toalete.

Radovi čija je vrijednost oko 300.000 КM provode se u okviru projekta "Obezbjeđivanje uslova za pružanje novih usluga primarne zdravstvene zaštite u ambulanti u Branjevu".

Grad Zvornik je od UNDP-a i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u BiH dobio nagradu za najbolji sistem za planiranje i upravljanje razvojem u 2019. godini u iznosu od 75.000 USD. Ova sredstva usmjerena su u dogradnju ambulante i iz gradskog budžeta izdvojeno je još 150.000 КM.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak