Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Most kralja Aleksandra I Karađorđevića dobija dekorativnu rasvjetu i mobilijar - Potrebno obezbijediti novac

(Foto: Radiša Kandić)
Iako otvoren u avgustu prošle godine rekonstruisani most kralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića, prelazak preko graničnog prelaza na ovom mostu još nije regulisan.

Naime, sada granicu na mostu mogu preći samo građani Malog Zvornika i Zvornika. Državni vrh i Srbije i BiH pregovaraju oko izmjene ove odluke, kako bi se omogućilo posjetiocima iz svih opština, gradova i drugih zemalja da uz validne putne isprave ili lične dokumente uživaju u šetnji odnosno prelasku mosta kralja Aleksandra.

- Nastavak pregovora očekujemo od ljeta. Mi svakih nekoliko mjeseci pišemo državnom parlamentu i Savjetu ministara, ali još uvijek ništa nije odgovoreno - istakli su za eKapiju iz Grada Zvornika.

Kako dodaju, u planu je bilo i uređenje dekorativne rasvjete i mobilijara na mostu za šta je urađen projekat i što se mora usaglasiti sa resornim ministarstvom Srbije. Međutim, kažu, ovi planovi su trenutno na čekanju, jer preliminarna cijena radova prevazilazi mogućnosti budžeta Zvornika.

(Foto: Grad Zvornik / Danica Pelemiš Subotić)
Podsjećamo, izvođač radova na rekonstrukciji mosta kralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića bila je zvornička firma Enikon gradnja. Na mostu je urađena antikorozivna zaštita, odnosno pjeskarenje i farbanje, zamjena kolovozne konstrukcije u cjelosti, odvodi oborinskih voda i urađena rasvjeta. Saniran je i plato ispred mosta površine oko 150 kvadrata, na kome je izvršena zamjena oštećenih behaton kocki i izdizanje njegovog nivoa do nivoa mosta.

Vlada Srbije je za rekonstrukciju mosta izdvojila 600.000 EUR, dok je Gradska uprava Zvornik iz budžeta izdvojila za radove na mostu i izmjenu gazećeg dijela podloge oko 750.000 KM.

Istorija

Most kralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića pušten je u saobraćaj 12. januara 1930. godine, a sagrađen je sredstvima Кrljevine SHS i kralja Aleksandra, kao njegovog zadužbinara. Osim što je spomenik kulture, predstavlja i neraskidivu vezu između stanovnika sa obje obale rijeke Drine koja im omogućava da žive i rade onako kako su desetinama godina navikli - zajedno i slobodno.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak