Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Uskoro otvaranje obnovljenog Doma zdravlja u Zvorniku - Planirano i uređenje okolnog prostora radi lakšeg pristupa hitnoj pomoći

(Foto: Grad Zvornik / Slobodanka Savić)
Rekonstrukcija Doma zdravlja u Zvorniku koja je počela u maju prošle godine, privodi se kraju i završetak radova se očekuje do kraja mjeseca, rekli su za eKapiju iz Gradske uprave Zvornika.

- Planirana je nabavka i nove opreme. Od značajnije pomenućemo ultrazvučni aparat, kao i jedno sanitetsko vozilo. Očekujemo da uskoro počne i uređenje prostora oko Doma zdravlja, sa ciljem boljeg pristupa službi hitne pomoći, kao i uređenja drugih ulaza za ljepši izgled. Ove radove će finansirati Grad Zvornik koji će izdvojiti novac i za rekonstrukciju podova i mokrih čvorova u ovoj zdravstvenoj ustanovi - dodali su.

Podsjećamo, Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i predstavnik konzorcijuma, koji čine zvorničke firme Кeso gradnja i Кeso promet i Terming iz Bijeljine, Dragiša Кrstić potpisali su 6. maja 2020. godine ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Zvornik u vrijednosti od 1.269.941 КM.

Gradonačelnik je tada saopštio da je Vlada Republike Srbije donirala 500.000 EUR na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa Republike Srpske i Republike Srbije, dok preostalih 295.000 КM izdvaja Grad Zvornik.

- Radi se o radovima na utopljavanju zgrade koji podrazumijevaju zamjenu unutrašnje i spoljašnje stolarije, izradu termoizolacije i fasade, spuštenih plafona, nove elektroinstalacije, a biće urađeno i ono što se u toku radova pojavi kao interventno – izjavio je tada gradonačelnik Stevanović.

Inače, Dom zdravlja izgrađen je 1985. godine i do prošle godine nije bilo značajnijih ulaganja u njegovu rekonstrukciju, izuzev rekonstrukcije krova i radova na prvom spratu gdje su smješteni timovi porodične medicine.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak