Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Građevinsko preduzeće Jokić invest uskoro pokreće proizvodnju betona - U planu i proširenje pogona ALU i PVC stolarije

(Foto: Marijana Milović)
Građevinsko preduzeće Jokić invest iz Zvornika privodi kraju realizaciju projekta sopstvene betonare i proizvodnje betona. Kako eKapija saznaje iz ovog preduzeća, objekat je izgrađen, oprema nabavljena, radnici zaposleni, te u narednom periodu kreće proizvodnja više proizvoda i tipova betona.

- Takođe, u planu imamo još jedan značajan i veoma izazovan projekat, ali za sada neka to ostane naša poslovna tajna do same realizacije o kojoj ćete svakako biti informisani - nagovještava na početku razgovora za eKapiju direktor Jokić investa Ivo Jokić.

Kaže nam da je firma osnovana 2007. kao produkt uspješnog i dugogodišnjeg porodičnog posla, razvijanog kroz tri generacije.

- Osnovna djelatnost preduzeća je izgradnja stambenih i nestambenih objekata. Osim osnovne djelatnosti, takođe se bavimo i hidrogradnjom i svim vrstama građevinsko-zanatskih radova, kao i radovima sanacije i rekonstrukcije stambenih i poslovnih objekata. Pored samog izvođenja radova, bavimo se i izradom ponuda, projekata i idejnih rješenja za sve vrste objekata.

Danas Jokić invest ima mlad i ambiciozan tim, koji vođen iskusnim stručnjacima u svojim oblastima može da pruži sve vrste usluga u građevinarstvu.

- Brojimo u prosjeku od 70 do 90 radnika. Posjedujemo i svu potrebnu opremu i mehanizaciju za kvalitetno izvođenje radova - ističe direktor Jokić.

Upravna zgrada preduzeća nalazi se na periferiji grada. Objekat sa parkingom i dvorištem se prostire na površini od 1.396 m2 zajedno sa proizvodnim pogonom ALU i PVC stolarije.

- Nedaleko od upravne zgrade, smješten je magacinski prostor i parking prostor za opremu i menahanizaciju na parceli površine 17.188 m2.

Jokić objašnjava da se poslovanje firme od osnivanja do danas najznačajnije promijenilo u smislu proširenja obima poslova i uvođenja dodatnih djelatnosti, te u zapošljavanju većeg broja radnika.

- Kako smo rasli i razvijali se, tako smo konstantno poboljšavali kvalitet usluga, te smo danas veoma zadovoljni postignutim rezultatima.

Osim izvođena svih građevinskih radova, u sklopu Jokić investa nalazi se i pogon za proizvodnju ALU i PVC stolarije.

- Pogon u ovom trenutku radi sa manjim kapacitetom, odnosno samo za naše potrebe, a svakako je u planu i proširenje pogona i izlazak na tržište sa kvalitenim proizvodima - najavljuje direktor Jokić.
Ivo Jokić
Ivo Jokić (Foto: Marijana Milović)
Najznačajniji projekti

Naš sagovornik kaže da im je u ovom trenutku najznačajniji projekat, gdje su i investitori, izgradnja stambeno-poslovnog objekta u Zvorniku, na 10 etaža sa 70 stambenih jedinica i oko 200 m2 poslovnog prostora.

- Osim navedenog objekta, od većih projekata na kojima smo trenutno angažovani kao izvođači, izdvajamo izgradnju stambenih zgrada u Višegradu i Sokocu, za izbjeglice i raseljena lica, kao i rekonstrukciju i sanaciju objekta sportske dvorane u Istočnom Sarajevu, rekonstrukciju srednje škole u Srpcu u sklopu projekta energetske efikasnosti.

Ivo Jokić smatra da su najbolja potvrda kvaliteta poslovanja firme Jokić invest referentna lista projekata, kao i duga tradicija.

- Preduzeće je za vrijeme svog poslovanja izgradilo više stambenih i poslovnih objekata za potrebe raznih investitora. Među mnogobrojnim izgrađenim objektima, istakli bismo izgradnju nekoliko višeporodičnih stambenih zgrada za izbjeglice i raseljena lica u Zvorniku, Vlasenici, Višegradu, nekoliko ambulanti za potrebe Ministarstva zdravlja u Donjem Žabaru i Zvorniku. Tu je i sanacija i dogradnja objekta bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu.

Kao najveći izazov do sada, izdvaja izgradnju poslovnog objekta fabrike Zeochem u Zvorniku, koji je izgrađen u veoma kratkom roku sa zavidnim kavalitetom.

Predstavništva u Sloveniji i Njemačkoj

Jokić invest ima predstavništva u Nemačkoj i Sloveniji čije su aktivnosti trenutno u stanju mirovanja.

- Prvo smo prije dvije godine imali problem kod dobijanja termina za viziranje radnika, što nas je u velikoj mjeri usporilo i navelo da aktivnosti kroz poslovnice obustavimo, jer nismo mogli dobiti dovoljan broj termina za radnike kako bismo ispoštovali nove ugovore koje smo već imali dogovorene. Međutim, kada se situacija sa viziranjem počela stabilizovati, tada je već nastupila pandemija virusa COVID-19, što je takođe uticalo da se aktivnosti u poslovnicama ne aktiviraju.

Kaže da je i uprkos ovim problemima, izlazak na nova tržišta uvijek izazov i plan za korak dalje. Međutim, objašnjava, ovi planovi će morati sačekati stabilizaciju po pitanju pandemije.

- Svakako da je i naše preduzeće osjetilo poteškoće izazvane globalnom pandemijom. Jedan od konkretnih primjera je taj da je interesovanje i prodaja stambenih jedinica opala s početkom pandemije, ali smo uz svu novonastalu situaciju ipak uspjeli održati poslovanje u granicama stabinog - ističe Jokić.

Za kraj nam kaže da se nada generalnoj stabilizaciji i vraćanju poslovanja uzlaznom putanjom.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak