Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Zvornički Monti se digitalno transformiše - Kompanija želi i proširenje asortimana i jačanje prodajne mreže

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Denphumi/shutterstock.com)
Od 2002. godine kada je nastala, ime zvorničke kompanije Monti predstavlja sinonim za veleprodaju i maloprodaju u oblasti trgovine elektro-materijalom, elektro-opremom, alatima, opremom za održavanje... Dobra strategija i jasna vizija budućnosti omogućila im je brz razvoj, poručuju iz kompanije Monti i napominju da je digitalna transformacija ono na čemu se aktivno radi, ali i da ostali segmenti planiranog razvoja unutar kompanije nisu zanemareni.

- Danas je Monti vodeća kompanija u regionu u oblasti trgovine elektro-materijalom, elektro-opremom, industrijskom opremom, opremom za održavanje i slično, sa zavidnim brojem zaposlenih, modernim kancelarijskim i skladišnim prostorom i razgranatom prodajnom mrežom - preko sopstvene i partnerskih veleprodaja i maloprodaja. Velikim zalaganjem i profesionalnim odnosom prema poslovnim aktivnostima, praćenjem novih tehnologija i usavršavanjem kadrova, kompanija nastavlja da se razvija i raste jer je rad na stalnom unapređenju kvaliteta poslovanja primarni zadatak svih zaposlenih - ističu iz te kompanije.

Od nastanka do danas, kako kažu, unaprijedili su prodaju kroz sveobuhvatne marketing aktivnosti, privrednu propagandu i publicitet, potom kroz stručne prezentacije i druge segmente unapređenja prodaje.

- Bavimo se trgovinom na veliko elektro-materijala tj. sav materijal i svu opremu za elektro-energetska postrojenja, nadzemne i podzemne mreže visokog i niskog napona, sve vrste materijala i opreme za elektro-instalacije za industrijske, javne, društvene i stambene objekte, sav materijal i opremu za infrastrukturne objekte, kao i opremu za sisteme vodosnabdijevanja, grijanja, hlađenja, klimatizacije i sl. Specijalnu industrijsku opremu i uređaje, gumeno-tehničku robu, odnosno transportne trake, remenje, obične i specijalne pneumatike, odbojnike, spojnice i sl, alate za stručan, brz i siguran rad i još mnogo toga.

Predstavnici velikih svjetskih firmi

Dobavljači i kooperanti kompanije Monti su najpoznatiji proizvođači elektro-materijala, elektro-opreme, alata, industrijske opreme, rezervnih dijelova i sl. Sa dobavljačima imaju sklopljene čvrste ugovore o zastupanju, distributerske ugovore ili ugovore o posebnoj poslovnoj saradnji.

- Svi ovi ugovori garantuju vrhunski kvalitet proizvoda iz naše ponude, kao i najpovoljnije cijene. U vezi sa navedenim, posebno ističemo da je Monti ovlašteni predstavnik/distributer velikih i renomiranih svjetskih firmi poput: Schneider Electric, Continental Contitech, Wika, Bosch, Osram, kao i mnogih drugih renomiranih kompanija koje se bave segmentom elektro-energetske opreme, alata, industrijske opreme i sl, a svakako smatramo da ima prostora za širenje prodajnog asortimana, kao i jačanje prodajne mreže.

Iz kompanije Monti sa ponosom ističu da je dosadašnji rad rezultovao visokim nivoom poštovanja koje im iskazuju neke od najvećih kompanija u regionu, koje su ujedno među najvećim u BiH.

- Naša najbolja referenca je veliki broj stalnih klijenata koji u nama vide krajnje pouzdanog partnera i sa kojima saradnja, na obostrano zadovoljstvo, traje već godinama. Neki od stalnih partnera su: RiTE Ugljevik, RiTE Stanari, ArcelorMittal Prijedor, Sisecam soda Lukavac, Bimal Brčko, Vitinka Zvornik, Alumina Zvornik, FCL Lukavac, Optima group i mnogi respektabilni privredni subjekti širom BiH, kao i mnogi pod-distributeri, tj. partneri i firme koji su naši stalni kupci.

Dodaju da je važno za pomenuti i da do realizacije isporuke svih materijala iz prodajnog asortimana Monti može se doći veoma brzo, jer već posjeduju zavidan broj iskusnog osoblja, kompletno uhodan sistem Nabavka-Prodaja, komercijalnu pokrivenost gotovo cijele BiH i sve druge parametre koji već godinama zadovoljavaju klijente širom BiH.

- Svakako napominjemo da nismo teritorijalno ograničeni tj. opremu iz našeg prodajnog asortimana isporučujemo i van granica BiH.

Ističu da je saradnja sa lokalnom upravom zadovoljavajuća, odnosno profesionalan pristup stvorio je priliku i za saradnju sa lokalnom upravom.

- Što se tiče Zvornika moramo naglasiti da je geo-strateški položaj važan, kao i industrijska proizvodnja koja sveobuhvatno unapređuje naše poslovanje.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak