Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Dobra saradnja sa inostranim partnerima - Obuća Zvornik oko 90% proizvodnje izvozi u Francusku i Italiju

(Foto: Stefan Mijatović)
Tradicija u proizvodnji obuće duga skoro 20 godina obezbijedila je preduzeću Obuća Zvornik dosta inostranih partnera sa kojima imaju dobru saradnju koja se svake godine nastavlja.

Ovo preduzeća osnovano 20. septembra 2001. godine u privatnom valsništvu Vladimira Mijatovića, koji je i direktor, proizvodnju je počelo dvije godine kasnije u pogonu u Industrijskoj zoni Karakaj. U početku je zapošljavalo 60 radnika, a trenutno ih je 127.

Kako nam kaže Mijatović, Obuća Zvornik je preduzeće u usponu, sa stalnom tendencijom povećanja broja zaposlenih, kao i sa konstantnim usavršavanjem tehnologije i proizvodnje.

- Neprestano tragamo za novim rješenjima i savremenijom tehnologijom, te vršimo zamjenu zastarjele opreme i postrojenja. Skoro cijela naša proizvodnja, oko 90%, je orjentisana na izvoz usluga, odnosno "lohn" poslove i uspješne poslovne odnose imamo sa inostranim partnerima - Sant Luis iz Italije, Mephisto i EFFE TRE iz Francuske, Zadig&Voltaire i drugi.

Mijatović dodaje da su vlastitim radom stekli veliko povjerenje dosadašnjih ino-partnera, što dokazuju redovnim produžavanjem ugovora o poslovnoj saradnji. Kroz dosadašnji period poslovanja preduzeća, ističe, uspostavili su snažne poslovne veze bazirane na uzajamnom uvažavanju dobavljača, kao i inostranih i domaćih kupaca.

(Foto: Stefan Mijatović)
- Za ino-partnere proizvodimo obrtajle, odnosno gornje dijelove obuće, muške cipele, sandale i papuče, te ženske cipele i sandale.

Obuća Zvornik posjeduje ISO 9001:2015 sertifikat koji garantuje efikasan sistem upravljanja kvalitetom, koji su ove godine resertifikovali, a u fazi su i dobijanja BSCI standarda koji garantuje poštovanje socijalnih standarda.

Poslovno okruženje

Mijatović smatra da je poslovno okruženje u Zvorniku jako dobro.

- Nalazimo se u centru industrijske zone u Karakaju, u neposrednoj blizini graničnog prelaza Karakaj i pored magistralnog puta M-19. Ovaj položaj nam olakšava cijelokupno poslovanje - od nabavke sirovina do samog izvoza gotovih proizvoda - ističe direktor i vlasnik Obuće Zvornik Vladimir Mijatović.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak