Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Hotel Vidikovac proširuje parking za još 25 mjesta - Korona kriza usporila planove za nove sadržaje

(Foto: facebook.com/Hotel-Vidikovac)
Rekonstrukcijom hotela Vidikovac tokom 2016. godine, a koja je koštala 3,5 mil KM, potpuno su uređene sobe, restoran, parking i kompletna terasa. Od novih sadržaja, od tada, u ponudi hotela je i kongresna sala sa 40 mjesta, SPA i wellness centar, te lounge bar.

Iako je još mnogo sadržaja bilo u planu za realizaciju, kao što su izgradnja panoramskog lifta, uređenje obale, postavljanje ponton plaže, plažni i koktel bar, te uvođenje usluga iznajmljivanja skutera i čamaca, kao i ribolovnog i nautičkog turizma, iz hotela Vidikovac kažu da trenutna situacija koči ove planove.

- Nažalost, situacija sa korona virusom je usporila naše planove za realizaciju dodatnih sadržaja. Ono što je izvjesno i što realizujemo, i pored trenutne situacije, jeste parking sa dodatnih 25 mjesta, povezanih sa hotelom mostićem dugim 7 m, kao i pješačka staza.

Dodaju da uvijek postoji prostor za poboljšanje usluge.

- Kad se stvore uslovi svakako ćemo prvo realizovati planove i projekte koje smo već započeli. S obzirom da su u pitanju zaista veliki projekti, prvo ćemo se posvetiti realizaciji istih.

Iako hotel Vidikovac ima uslove za dobijanje pet zvjezdica, vlasnici ističu da nisu željeli da apliciraju za povećanje kategorizacije.

- Da bismo se bavili kongresnim turizmom, koji nam je jedan od ciljeva, više nam odgovara kategorija od četiri zvjezdice. Iako bismo voljeli da se ovim turizmom bavimo u većoj mjeri, trenutni kapaciteti nisu dovoljni za veće događaje. Međutim, vrlo često organizujemo manje seminare i "team building-e" - objašnjavaju za eKapiju.

Kapaciteti

Kapaciteti hotela Vidikovac su 19 soba i dva apartmana, odnosno hotel raspolaže sa 48 ležaja. Restoran ima 120 mjesta, dok je na terasi još 140. Tu je i kongres sala sa 40 mjesta.

- Kapacitet parkinga je 50 mjesta. Kao što smo rekli u toku je proširivanje parkinga za dodatnih 25 mjesta.

S obzirom na to da je korona kriza najviše uticala na sektor ugostiteljstva i turizma, koji su usko povezani, iz hotela Vidikovac ističu da su morali vrlo brzo da se prilagode novim pravilima.

- Obavezne maske za sve posjetioce, dezinfekciona sredstva, distanca, ograničen broj ljudi u objektu, kao i za samim stolom. Naravno da je sve ovo drastično uticalo na poslovanje našeg objekta, ali smo uspjeli da prebrodimo najteži period.

U narednom periodu, kažu, planiraju da ostanu fokusirani na unapređenje kvaliteta poslovanja, kao i da dodatno rade na edukaciji osoblja, kako bi proširili i unaprijedili usluge.

- Trudimo se da od početka poslovanja držimo kvalitet po kome smo i postali prepoznatiljivi.

Tradicija

Hotel Vidikovac je izgrađen još davne 1979. godine i uzimajući u obzir jedinstvenu poziciju - stijena iznad Zvorničkog jezera i položaj u odnosu na dva glavna grada - Beograda i Sarajeva, između kojih se nalazi negdje na pola puta, jasno je da je oduvijek bio zanimljiv putnicima na inače vrlo frekventnoj dionici.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak