Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Tradicija duga više od 40 godina - Enikon-Mont nudi usluge projektovanja, izrade i montaže energetskih i industrijskih postrojenja

(Foto: Enikon-Mont Zvornik)
Enikon-Mont, preduzeće za projektovanje, izradu i montažu energetskih i industrijskih postrojenja, sa sjedištem u zvorničkom naselju Karakaj, osnovano je 1977. godine u sastavu zagrebačke firme Monting sa osnovnom namjenom izgradnje fabrike glinice Birač u Zvorniku.

Od 1989. firma se izdvaja iz Monting-a i posluje pod imenom Enikon kao Organizaciona jedinica za montažu procesnih i hemijskih postrojenja. Do potpune privatizacije preduzeća dolazi 2007. godine kada nastavlja samostalno da djeluje pod imenom Enikon-Mont Zvornik.

- Preduzeće posjeduje upravnu zgradu, proizvodnu radionicu za čelične konstrukcije, kao i radionicu za mašinsku obradu. U firmi je trenutno zaposleno 84 radnika - ističu iz Enikon-Monta.

Osnovne djelatnosti preduzeća su projektovanje objekata i opreme za industrijska, hemijska i energetska postrojenja, izrada i montaža nestandardne opreme i rezervnih dijelova u industrijskim postrojenjima, izvođenje radova na remontu termoenergetskih postrojenja.

- Bavimo se i izradom i montažom čeličnih konstrukcija, izradom posuda pod pritiskom i rezervoara za tečna i gasovita goriva, bravarsko-zavarivačkim radovima na remontu energetskih, procesnih, hemijskih i ostalih industrijskih postrojenja, zatim montažom centralnog grijanja, ventilacije i gasnih instalacija, radovima u brodogradnji, kao i limarskim i termoizolaterskim radovima na industrijskim objektima.

(Foto: Enikon-Mont Zvornik)
Što se tiče projekata na kojima su radili, kažu da ih je veliki broj. Radili su nekoliko poslova remonta za RiTE Ugljevik i RiTE Gacko. Izdvajaju i nekoliko izrada i montaža konstrukcija za Fabriku kreča Carmeus, Fabriku glinice Birač, KAP Podgorica, Aluminu, Zeochem i SET reciklažu.

- Radili smo i demontažu opreme i cjevovoda za Rafineriju nafte u Brodu, zatim demontažu i sječenje opreme i noseće čelične konstrukcije objekata u fabrici glinice Mostar, kao i izradu i montažu čeličnih konstrukcija za benzinske pumpe Nestro petrol - dodaju iz firme Enikon-Mont.

Za kraj kažu da je vizija firme da ponude proizvod vrhunskog kvaliteta i konkurentne cijene, koji u potpunosti zadovoljava potrebe kupca.

- Težimo da naš proizvod doprinese uspješnom radu kupaca, stavi mu na raspolaganje sve naše kadrovske i tehnološke potencijale kako bi međusobna saradnja rezultirala obostranim uspjehom - poručuju iz zvorničkog Enikon-Monta.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak