Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Samantini i Savox ponos milićke drvoprerađivačke industrije - Troslojni parketi i montažne kuće po svjetskim standardima

Troslojni larmar parketi
Troslojni larmar parketi (Foto: Samantini)
Samantini je fabrika troslojnih lamar parketa, koja je dugi niz godina bila proizvođač srednjeg sloja, tzv. tepiha, koji predstavlja "srce" kod troslojnog parketa.

Danas je osnovna djelatnost ove firme izrada originalnih troslojnih parketa "nove generacije", čija je osnovna odlika postojanost i dugotrajnost. Kvalitetni i inovativni lamar parketi, vrhunska stolarija ali i ekskluzivni namještaj fabrike Samantini našli su svoje mjesto u najluksuznijim svjetskim hotelima, vilama i rezidencijama.

Sjedište firme je u Milićima, a dio proizvodnog procesa se obavlja i u Beogradu.

Uz ovu kompaniju, još jedna firma iz drvoprerađivačkog sektora stekla je svjetsku slavu svojim proizvodima. Radi se o preduzeću Savox koje ima višedecenijsko iskustvo i u čijim pogonima nastaju proizvodi među najkvalitetnijim u Evropi – montažne kuće, stolarija i pelet.

Pogon kompanije Savox
Pogon kompanije Savox (Foto: Savox)
Montažne kuće kompanije Savox se nalaze u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji, Italiji, Norveškoj i drugim evropskim zemljama.

Osim brojnih zadovoljnih kupaca kvalitet garantuje i podatak da je Savox nosilac brojnih nacionalnih i internacionalnih izvještaja o ispitivanju, kao i sertifikata. Pomenuti atesti su izdati od strane prestižnih instituta i akreditovanih laboratorija, među kojima su IFC Rosenheim, Euroinspekt drvokontrola, CSTB, Jugoinspekt i dr.

Savox pomjera granice kvaliteta na najveće moguće standarde, koristeći naučna dostignuća i razvoj opreme u drvnoj industriji.

Fotogalerija
Lamar parketi


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak