Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Smederevski Jugotex u Milićima pronašao pogodno tlo za razvoj poslovanja - Novi pogon zapošljava 25 žena i vrši prve isporuke

(Foto: Arhiva Jugotex)
Milići uskoro dobijaju još jedan proizvodni pogon, a riječ je o investiciji kompanije Jugotex iz Smedereva, koja će upravo ovih dana, nakon višemjesečnih priprema, biti i zvanično realizovana.

Naime, kako za eKapiju ističe rukovodilac Jugotex pogona u Milićima Milijana Sušić, ideja o otvaranju je potekla iz želje da ona kao stanovnica Milića pronađe posao u svom gradu.

- Uz inicijativu tadašnjeg predsjednika skupštine Branislava Novakovića zajedničkom saradnjom odlučili smo da dovedemo firmu iz Srbije. Kako sam ja tekstilne struke, kontaktirali smo direktora Dejana Ristića koji se zainteresovao za otvaranje novog pogona. Zahvaljujući odličnoj saradnji s načelnikom opštine Markom Savićem i uslovima koji su nam ponuđeni, pogon firme Jugotex će kao što je već najavljeno uskoro početi svoju proizvodnju – dodaje Sušić.

Dosadašnja ulaganja u firmu Jugotex u Milićima se kreću oko 100.000 KM. Kako saznajemo, u planu je i dodatno ulaganje koje će imati za cilj moderniju proizvodnju i kako bi ubrzali i olakšali rad, te poboljšali kvalitet proizvoda.

Milijana Sušić
Milijana Sušić (Foto: upsmedia.ba)
- Kada je riječ o broju zaposlenih, za sada smo zaposlili 25 žena. Naravno, težimo ka tome da broj zaposlenih udvostručimo, na šta će uticati tržište i potražnja – kaže Sušić i dodaje da trenutno imaju ugovorene poslove u matičnoj firmi u Smederevu.

- Što se tiče kapaciteta proizvodnje rano je o tome govoriti. Potrebno je da prođe određeni period kako bi se radnici što bolje obučili i usavršili.

U novom poizvodnom pogonu Jugotexa kao i do sada proizvodiće se radna i zaštitna odjeća, uniforme, odjeća za petrohemiju i naftnu industriju.

Značajna podrška opštine

Sušić ističe da su zahvaljujući odličnoj saradnji sa Opštinom Milići i načelnikom Markom Savićem svi uslovi odgovarali pokretanju proizvodnje na ovoj teritoriji.

(Foto: Arhiva Jugotex)
- Podrškom Op,štine koja nam je ustupila prostor za otvaranje pogona, ispitivanjem tržišta i potencijalne radne snage, stekli su se svi uslovi za početak realizacije. Stoga smatram da su Milići adekvatno mjesto, otvoreno kako za tekstilnu, tako i za ostale industrijske grane – pojašnjava Sušić.

Rečeno nam je i da će se iz pogona u Milićima proizvodi najprije izvoziti za tržište Srbije, kao i da se nadaju da će u nekom daljem radu osvojiti i dio tržista Republike Srpske i čitave Bosne i Hercegovine.

- S obzirom na to da je situacija sa pandemijom virusa COVID-19 i dalje nepovoljna, nadamo se prije svega, da se ona neće negativno odraziti na našu proizvodnju. Razvoj naše firme će zavisiti od potražnje, a ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da ćemo dati sve od sebe da zadovoljimo potrebe tržišta kako kvalitetom naših proizvoda, tako i kvantitetom – porčujue Sušić.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak