Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Petrovo pomaže mlade bračne parove - Stanovi po povoljnijim cijenama biće izgrađeni u centru opštine (FOTO)

Idejno rješenje buduće zgrade
Idejno rješenje buduće zgrade (Foto: Opština Petrovo )
Mladi bračni parovi u opštini Petrovo moći će da kupe stan po nešto povoljnijim uslovima u skorijem periodu. Opština Petrovo u saradnji sa Vladom RS radi na projektu izgradnje stambenih jedinica za mlade bračne parove, a predviđeno je da nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine u RS dobiju pomoć vlade za ovu namjenu.

Opština Petrovo je već obavila određene pripreme i odredila lokaciju za gradnju stanova.

- Zgradu ćemo graditi u centru opštine Petrovo, odnosno istoimene mjesne zajednice. U pitanju je zaista atraktivna lokacija i ovo će biti jedan važan projekat – naveli su u Opštini.

Opština Petrovo je za sada uradila idejno rješenje stambene zgrade sa šest stanova, gdje postoji mogućnost proširenja.

- Za početak će vjerovatno biti izgrađeno šest stanova, a nadamo se da će projekat postati višegodišnji i da će ovo biti samo prva faza. Nadamo se da ćemo biti u prilici da na ovaj način pomognemo svim mladim ljudima koji žele da ostanu na teritoriji naše opštine – poručili su iz Opštine.

(Foto: Opština Petrovo )
Mladi bračni parovi mogu da računaju na konkretne benefite. Kako je navedeno iz Opštine, cijena kvadrata stana u ovim nekretninama biće znatno povoljnija od onih na komercijalnom tržištu.

- Svakako će postojati kriteriji po kojima će se vršiti bodovanje i oni koji budu imali najviše bodova biće u prilici da za relativno malo novca riješe pitanje životnog prostora.

O izboru banke koja će biti uključena u projekat, kao i izvođaču radova, odlučiće nadležne republičke institucije.



Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak