Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Agroindustrijska zona Nova Topola ima sve uslove za proširenje - Investitorima na raspolaganju još 71 parcela (FOTO)

(Foto: investingradiska.com)
Agroindustrijska zona Nova Topola, površine 144 ha, nalazi se 10 km od centra Gradiške, uz regionalni put Gradiška-Banjaluka, dok je od autoputa Gradiška-Banjaluka udaljena 7 km.

U ovoj industrijsko-poslovnoj zoni, koja je u cjelosti u vlasništvu Grada Gradiška, ostalo je još 71 parcela namijenjenenih za investitore. Najveća parcela površine je 41.079 m2, dok najmanja ima 1.693 m2.

Što se tiče komunalne infrastrukture, zona je opremljena vodom, kanalizacijom, strujom, telefonskom vezom i internetom. Ceste unutar zone su u izgradnji.

Kako je eKapiji rekla Danijela Miletić, načelnik Odjeljenja za razvoj Grada Gradiška, u Agroindustrijskoj zoni trenutno su na raspolaganju građevinske parcele namijenjene za prodaju investitorima ukupne površine 386.841 m2.

- Cijena parcela je u rasponu od 1-80 KM/m2 u zavisnosti od namjene parcele po djelatnostima - industrijski, energetski i drugi proizvodni kapaciteti, višenamjenske hale, benzinske pumpe, trgovina na veliko, komercijalne djelatnosti, skladištenje roba, servisi, zanatstvo i mali pogoni - objašnjava.

Područje koje zauzima Agroindustrijska zona Nova Topola, dodaje, ima sve uslove za proširenje trenutnog obuhvata.

- Naknada za uređenje građevinskog zemljišta je besplatna - istakla je za naš portal Miletić.

Do sada je u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola zemljište kupilo 16 investitora, među kojima treba spomenuti italijansku firmu Ella Textile, članicu poznate grupacije Calzedonia, svjetskog giganta u proizvodnji ženskog veša, koja je već investirala 40 mil KM i zaposlile više od 400 ljudi. Tu je i italijanska firma Lattonedil, svjetski lider u proizvodnji krovnih panela, sa investicijom u vrijednosti od 23 mil KM i zapošljavanjem 50 ljudi.

Fotogalerija
Agroindustrijska zona Nova Topola


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak