Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Ella Textile planira povećanje kapaciteta i broja zaposlenih - Stiže i nova oprema za proizvodnju brendova Calzedonia, Intimissimi i Tezenis

(Foto: Ella Textile)
Iz kompanije Ella Textile, koja se bavi proizvodnjom muških, ženskih i dječijih čarapa kao dio italijanske grupacije Calzedonia, otkrivaju za eKapiju da planiraju proširenje proizvodnje, povećanje broja zaposlenih, kao i instalaciju novih mašina u proizvodne pogone.

Kako ističu trenutno imaju 380 zaposlenih u svom pogonu u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli.

- Inače, izgradnja ovog proizvodnog objekta površine 12.000 m2 započela je 2018. godine, a već naredne je i završena. Vrijednost investicije iznosila je 20 mil EUR. U ovoj godini smo, unutar pravnog društva Ella Textile, osnovali i Poslovnu jedinicu Ella Textile Outlet, koja se bravi proizvodnjim donjeg rublja i kupaćih kostima, a koja se nalazi se na lokaciji Srbački Put, Nova Topola - dodaju.

Svi proizvedeni artikli ove kompanije se izvoze u njihove trgovine širom svijeta, tako da se u trgovinama brenda Calzedonia, Intimissimi i Tezenis mogu pronaći artikli proizvedeni u Novoj Topoli, a na njima je naznačeno "made in BiH".

- Zahvaljujući Gradskoj upravi Gradiške, na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem nemamo porbleme prilikom uvoza. Dobra saradnja razlog je što nemamo ni administrativne niti bilo kakve druge prirode. Gradonačelnik nam je stavio na raspolaganje, kako svoje vrijeme i volju da nam bude na usluzi, tako i cijeli njegov tim, te smo u više navrata do sada imali priliku da se uvjerimo da je Gradiška zaista jedna od najperspektivnijih regija za investitore - ističu iz kompanije Ella Textile.

Dodaju da je prednost Gradiške za razvoj poslovanja u odličnoj demografskoj strukturi stanovništva kao i samom geografskom položaju grada.

Iz ove kompanije nam još otkrivaju da je njihov proizvodni pogon u Prijedoru, registrovan pod nazivom Bytres, nalazi u završnoj fazi rekonstrukcije.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak