Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Swisslion Trebinje dnevno proizvede 100 tona gotovih artikala - Planirano ulaganje u proizvodnju smrznutih tijesta, sendvič keksa i nove linije eurokrema

(Foto: Swisslion-takovo.com)
RDT Swisslion Trebinje se danas može pohvaliti kapacitetom od 100 tona gotovog proizvoda na dnevnom nivou. Raspolažu, kako kažu za eKapiju, sa najmodernijom procesnom opremom i paletom od više od 100 proizvoda među kojima ističu brendove kao što su eurokrem, euroblok, biskviti, čoko bananica, eurovafel, paleta čokolada, integralni keks i medenjaci.

- Jedan smo od rijetkih proizvođača konditora koji ima sopstvenu preradu kakao zrna iz kojeg se dobija najfiniji kakao prah i buter - kažu za eKapiju iz Swssliona.

Pogon u Trebinju danas zapošljava 310 ljudi, od niskokvalifikovanih radnika do stručnih timova koji budno prate sve proizvodne procese. Do sada je u ovaj pogon Swisslion grupacija uložila 70 mil KM, a u sektor ugostiteljstva i turizma 60 miliona KM.

Implementirali su HACCP standard , HALAL i od prije dvije godine i IFS standard.

- Rukovodimo se principom dobre upravljačke prakse i zaista vodimo računa da su sve sirovine kvalitetne, bezbijedne i vrhunskog kvaliteta. Nešto od sirovinske baze možemo obezbijediti sa domaćeg trzišta kao što su ulje i šećer, brašno nabavljamo iz svog mlina iz Uljme, masti i kakao zrno iz inostranstva.

Kako navode, domaće tržište čini 38% od ukupno ostvarenog prihoda kompanije. Ostali prihod ostvaruju u zemljama regiona, a izvoze i u Rumuniju, SAD, Australiju, Evropu, Irak i Rusiju.

- Ove godine proslavljamo jubilej - 50 godina postojanja našeg brenda Eurocrem. To je jedan od proizvoda koji je prisutan ne samo u domaćim trgovačkim lancima, već se može naći u svim zemljama svijeta. Osim njega tu su i naš čuveni euroblok, čoko bananice, biskviti, čokolade, medenjaci, paleta sokova, sladoled, čokobiskvit, paleta alkoholnih pića i gotova jela. Od prije dvije godine se možemo pohvaliti i paletom vina iz naše vinarije Drašković koja posluje u Vršcu.

Za eKapiju kažu da su im u planu nove investicije u liniju za proizvodnju smrznutih tijesta, liniju sendvič keksa i novu liniju eurokrema potpuno novog ukusa pod brendom Juvita koji je vrhunskog kvaliteta i namijenjen za najmlađe potrošače.

- Ovo dovoljno govori da konstantno proširujemo svoje kapicete, a to zahtjeva i nova zapošljavanja.

Poslovanje tokom pandemije

Swisslion Takovo je kao društveno odgovorna firma primjenila sve neophodne higijenske mjere po izbijanju pandmeije koronavirusa i postupali su i postupaju po preporukama kriznog štaba.

- Cilj nam je sačuvati zdravlje svojih radnika. Proizvodnja se odvijala neometano prema postavljenim biznis planovima te se ne možemo, makar u ovom momentu, žaliti da je trenutna kriza uticala na naše poslovanje u dijelu konditorske industrije, što nije slučaj sa našim segmentom koji se bavi ugostiteljstvom i turizmom.

Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak