Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Skoro 50 sportskih klubova u gradu pod Leotarom - U planu investiranje u dvoranu i stadione

Stadion u Policama
Stadion u Policama (Foto: Trebinjesport)
Javna ustanova Trebinjesport raspolaže sa tri organizacione jedinice: sportskom dvoranom Miloš Mrdić, stadionom malih igara Aleksandar Masleša i fudbalskim stadionom Police. U okviru njihovih objekata svakodnevno se održava veliki broj treninga raznih sportskih klubova, svih uzrasnih kategorija.

U Trebinju danas postoji 49 sportska kluba koja se takmiče u raznim ligama i na raznim nivoima unutar RS.

Fudbalski klub Leotar se takmiči u Prvoj ligi RS, košarkaški klub Leotar u Prvoj BiH ligi (ligi 12), muški rukometni klub Leotar u Premijer ligi BiH, ženski košarkaški klub Leotar 03 u Prvoj ligi BiH za žene, a i ostali klubovi ostvaruju zavidne rezultate u ligama u kojima se takmiče kako na nivou Republike Srpske, tako i Bosne i Hercegovine.

- Što se tiče sportskih klubova koji održavaju treninge i utakmice unutar naših objekata možemo reći da se trudimo da im obezbijedimo sve neophodne uslove za treniranje, gdje treba istaći da je sportskim klubovima pružena mogućnost da svakodnevno besplatno treniraju, a na raspolaganje im je stavljeno i korištenje svlačionica, prostorija za fitnes, teretane, tartan staze i ostale opreme i kapaciteta sa kojima raspolažemo - kaže za eKapiju direktor Trebinjesporta Milan Janković.

Najveći broj treninga i utakmica se održava u Sportskoj dvorani Miloš Mrdić (treninzi košarke za muške i ženske klubove, ženskih i muških rukometnih klubova, ženske odbojke, omladinaca u odbojci i košarci i drugi), dok se na fudbalskom stadionu Police svakodnevno održavaju treninzi fudbalskog kluba Leotar, kao i atletskih klubova Leotar i Trebinje.

Dvorana Miloš Mrdić
Dvorana Miloš Mrdić (Foto: facebook.com/ЈУ-ТребињеСпорт)
Janković kaže da postoji potreba grada za izgradnjom pomoćnog fudbalskog terena koji bi bio prekriven vještačkom travom.

- S obzirom na to da u Trebinju, osim naše, postoji još jedna - balon sala, te, ako se uzmu u obzir i sportske sale koje pripadaju osnovnim i srednjim školama, može se istaći da gradnja još jedne sportske dvorane ne bi bila neophodna, ali, svakako, bilo kakvo investiranje i ulaganje u nove sportske objekte i terene pruža zadovoljstvo građanima i samim tim daje im veću mogućnost pri izboru, ukoliko žele da se bave nekim vidom sporta, bilo rekreativno, bilo profesionalno.

Planirane investicije

Janković napominje da su do sada u dvorani Miloš Mrdič renovirali nekoliko svlačionica koje su bile u lošem stanju i neuslovne za korištenje.

Što se tiče dodatnog ulaganja, potrebno je postaviti i LED rasvjetu, a poželjna bi bila i sanacija ženskog toaleta, s obzirom na to da se svakodveno unutar sportske dvorane održava veliki broj treninga i utakmica, kao i ostalih manifestacija različitog karaktera.

Na stadionu malih igara Aleksandar Masleša, kaže, potrebno je postavljanje klupa, a što se tiče fudbalskog stadiona Police neophodno je postavljanje reflektorske rasvjete, pokrivanje dijela tribine za 1.500 sjedećih mjesta i nabavka novih stolica (4.000 stolica).

Janković zaključuje da novonastala situacija oko pandemije koronavirusa diktira mogućnosti budućih ulaganja.

Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak