Izvor: Mina | Subota, 19.09.2020.| 10:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prijave na OTP Start up partnerski program do 23. oktobra

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Nucleartist/shutterstock.com )
OTP grupa pozvala je sve zainteresovane start up kompanije se do 23. oktobra prijave na četvrti OTP Start up partnerski program.

OTP grupa prepoznaje izuzetnu vrijednost u saradnji sa inovativnim preduzećima što dokazuje činjenica da je tokom prethodnih godina razmatrala mogućnost rada sa skoro 900 start up kompanija, realizovala 30 pilot projekata i uspostavila saradnju sa 12 kompanija nakon njihove realizacije.

Kako se navodi u saopštenju Podgoričke banke, sve do 23. oktobra razvijene start up i scale up kompanije imaju priliku da se prijave za četvrti međunarodni Start up program grupe sa bilo koje lokacije.

- Uspješnu saradnju će podržati menadžeri iz oblasti bankarstva, mentori i renomirani specijalizovani partneri - navodi se u saopštenju.

Program je, kako se dodaje, izvrstan način ubrzanog napretka za razvijene inovativne kompanije koje žele da testiraju primjenjivost svojih rješenja u bankarskom sektoru centralne i istočne Evrope.

- Da se prijave za program, naročito se ohrabruju kompanije kojima rukovode žene i start up kompanije sa rodno raznolikim osnivačkim timovima - navodi se u saopštenju.

Iz banke su kazali da četvrti OTP Start up partnerski program predstavlja najopsežniji program inovacija grupe do sada, s obzirom da pored centrale grupe, sve njene strane podružnice takođe traže start up partnere koji će podržati njihove poslovne ciljeve.

- Stoga, prijavljene start up kompanije imaju priliku da realizuju pilot projekte u 12 zemalja centralne i istočne Evrope, od Slovenije do Rusije - dodaje se u saopštenju.

Program je zasnovan na saradnji, s obzirom da će grupa bankarskih eksperata i mentora odabranim start up kompanijama pružati podršku od definisanja opsega pilot projekta sve do faktičkog uvođenja zajednički razvijenih rješenja.

Kompanije će biti u prilici da učestvuju na više događaja koji podržavaju međunarodno umrežavanje i mogu se predstaviti renomiranim nacionalnim i međunarodnim korporacijama, proširujući na taj način svoje mogućnosti razvoja poslovanja.

OTP Start up partnerski program traži razvijene start up kompanije i scale up kompanije u okviru sljedećih 5+1 kategorija.

To su napredna analitika podataka, korisničko iskustvo i servisiranje, interna efikasnost, inovacije proizvoda u poslovanju sa građanima i malim i srednjim preduzećima i privredom, kao i potpuno inovativna i nestandardna rješenja koja ne ulaze ni u jednu od ovih kategorija, ali se odnose na bankarski sektor.

Kompanije koje se prijave za Program učestvovaće u online postupku selekcije koji se sastoji od tri faze.

Nakon popunjavanja online prijave kandidati koji pokažu adekvatnu poslovnu sposobnost biće pozvani na online intervju i konačno, najbolji kandidati prisustvovaće online Danima selekcije u trajanju od dva dana koji će biti održani početkom decembra.

- Na tom događaju, predstavnici kompanija biće u prilici da pred bankarskim ekspertima dokažu relevantnost svojih rješenja. Tromjesečni pilot period, uz podršku razvoja poslovanja kroz mentorstvo, traje od marta do maja naredne godine, uglavnom putem online kanal - navodi se u saopštenju.

Pilot period se završava Demo danom kada kompanije mogu uživo predstaviti rezultate pilot projekata kako menadžmentu grupe, tako i predstavnicima nekoliko mađarskih i međunarodnih korporativnih partnera i investitora.

Nakon toga, kompanije sa najperspektivnijim rezultatima pilot projekata biće uključene u šestomjesečnu fazu Programa u okviru koje mogu odmah započeti aktivnu implementaciju svog rješenja unutar grupe.

Više informacija o OTP Start up partnerskom programu mogu se naći na linku www.otpstartup.com.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.