NavMenu

Šest timova ušlo u finale programa Startup Activator

Izvor: Mina Petak, 08.05.2020. 09:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Šest startapa prošlo je u finale programa Startup Activator, koji organizuje M:tel digitalna fabrika sa partnerima, a timovi će dobiti po 2.500 EUR koje će uložiti u svoj proizvod.

PR menadžerka M:tel digitalne fabrike, Bojana Maraš, kazala je da je održan Demo dan, odnosno malo finale programa Startup Activator.

- Šest startap timova prošlo je u drugu, odnosno završnu fazu programa, koja će biti održana tokom ljeta, a novac koji će uložiti u svoj proizvod obezbijedilo je Ministarstvo nauke - navela je Maraš u saopštenju.

Šest startap timova izabrao je tročlani žiri i to Saša Ivanović iz Ministarstva nauke, Vladimir Ćorda iz ICT Hub Beograd i Dušan Radusinović iz M:tel-a.

- Oni su odlučili da se tim okupljen oko startapa Hungry Thirsty, koji predstavlja sistem za poručivanje hrane i pića u hotelima, restoranima, odnosno svim ugostiteljskim objektima, nađe u finalu - rekla je Maraš.

Kako je kazala, svoje mjesto među finalistima našao je još jedan tim koji će promovisati Crnu Goru kao kvalitetnu turističku destinaciju - Wineroom, koji predstavlja elektronsku platformu koja povezuje vinarije i ljubitelje vina koji žele da posjete vinske podrume i vinograde.

- Među finalistima programa Startup Activator naći će i tim okupljen oko startapa Moja klinika.me, koji se bazira na platformi koja treba da omogući kvalitetnije dobijanje odnosno pružanje usluga iz oblasti zdravstva, kao tehnološka odnosno savremena podrška postojećim procesima - objasnila je Maraš.

Žiri je jednoglasno podržao i startap E beach, koji omogućava kontrolu naplate suncobrana i ostalog plažnog mobilijara na crnogorskom primorju, kao i startap GREGOO, čiji je cilj omogućavanje potpunog informisanja o nekom proizvodu i to skeniranjem.

- Svoje mjesto među finalistima našao je i tim okupljen oko startapa Tip Hero, čija je primarna djelatnost rangiranje pružaoca usluga na bazi digitalnog bakšiša i omogućava korisnicima bolju i kvalitetniju uslugu - rekla je Maraš.


Ona je podsjetila da Startup Activator predstavlja intenzivni šestomjesečni predakceleracijski program koji je za odabrane timove bio besplatan i sastavljen iz dva ciklusa - ideacije i validacije.

- Ciklus ideacije je bio orijentisan na razvoj poslovnog modela, koncipiranje minimalno funkcionalnog proizvoda i istraživanje tržišta, dok se ciklus validacije fokusira na razvoj minimalno funkcionalnog proizvoda i testiranje ideje na tržištu - saopštila je Maraš.

Program organizuje M:tel digitalna fabrika u saradnji sa beogradskim ICT HUB-om i nevladina organizacija Digitalizuj.me, a pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke koje i finansira program.

- Imajući u vidu pandemiju koronavirusa, sva predavanja i radionice koje su održane u okviru programa Startup Activator održane su online, a ista je situacija i sa Demo danom - zaključila je Maraš.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.